Rijden uw medewerkers veel zakelijke kilometers met een eigen auto? Of wilt u aan de slag met duurzame mobiliteit? Doe dan mee aan een pilot met duurzame deelauto’s. Dan weet u of het iets is voor uw bedrijf. Gedurende de pilot van 3 maanden bieden wij u in samenwerking met Amber een zogenaamde free floating autodeelsysteem met elektrische deelauto’s aan waarbij u gedurende de pilot aanzienlijke voordeel geniet.

Wat houdt de pilot in?

Tijdens de pilot stelt Amber elektrische deelauto’s (BMW i3) ter beschikking voor uw medewerkers om zowel zakelijk als privé te gebruiken. Het enige wat u moet faciliteren zijn parkeerplaatsen en oplaadpunten, zodat de voertuigen met een volle accu kunnen worden meegenomen. U krijgt hierbij van Amber 100% mobiliteitsgarantie. Op basis van de vraag, wordt er bepaald hoeveel auto’s er beschikbaar moeten zijn. Dat kan dus per dag verschillen. En als er onverhoopt geen deelauto beschikbaar is, zorgt Amber ervoor dat de reis op een andere manier toch kan worden afgelegd. De auto’s rijden 100% elektrisch, op groene energie en hebben geen CO2 uitstoot, dus duurzaam!

Waarom meedoen?

Door de pilot heeft u als organisatie op een laagdrempelige en relatief goedkope manier de mogelijkheid uit te proberen wat duurzame deelauto’s voor u kunnen betekenen. Zeker bij organisaties waar veel zakelijke ritten met eigen vervoer plaatsvinden is deze pilot interessant en kosten neutraal of zelfs voordeliger dan de huidige situatie, doordat er geen declaraties meer hoeven worden verwerkt. Voor organisaties die zelf al één of meerdere deelauto’s hebben staan maar waarvan het gebruik niet optimaal is, biedt deze pilot de mogelijkheid de vloot gemakkelijk aan te passen aan de vraag. Bovendien betaal je enkel bij gebruik en is het daarmee al snel voordeliger dan de eigen vloot (die mogelijk merendeels stilstaat) uit te breiden.

Na afloop van de pilot is het reisgedrag en de reisbehoefte van uw organisatie in kaart gebracht, heeft u ervaren of elektrische deelmobiliteit past binnen de organisatie en kunt u een mobiliteitsbeleid vormen of aanpassen op basis van data en gebruikservaring.

Samenwerking met Amber

Een van de partners van Ways2go (Bereikbaar Haaglanden en Rijnland) werkt voor deze pilot samen met Amber. Amber is een B2B car-sharing provider met een flexibele vloot van BMW i3 auto’s en mobiliteitsgarantie. Dit doen ze ook voor partijen zoals ABN AMRO, Philips, KPN, Essent, a.s.r. en EY. De mobiliteitsgarantie zorgt ervoor dat een deelauto daadwerkelijk een alternatief kan zijn voor een eigen auto, leaseauto of voor poolauto’s.

Spelregels

U bent of u wordt convenantpartner van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

U stelt een team samen binnen uw organisatie om de pilot tot een succes te maken. Denk aan een projecteigenaar, een communicatie specialist, een HR-specialist en een facilitair manager.

Uw organisatie heeft laadpalen.

Meedoen?

Neem contact op met Projectleider Bert van Rijssen van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Hij bespreekt (samen met Amber) graag de ins and outs met u en heeft rekenvoorbeelden.