De comfortabele thuiswerkplek

Thuiswerken lijkt bijna een gewone manier van werken te zijn. Toch is dat nog niet voor iedereen het geval. Sommige medewerker hebben hun draai nog niet gevonden. Om hen te ondersteunen is er de thuiswerkplekscan, e-learning en een passende workshop.

Hieronder staat nadere informatie.

 

 

 

Thuiswerkplekscan:
Via een videogesprek kijkt een ergonoom mee naar de thuiswerkplek. Hij geeft gerichte adviezen om de werkplek voor beeldschermwerk thuis zo goed mogelijk in te richten. Hij bespreekt eventuele klachten die door de thuiswerkplek  zouden kunnen ontstaan en beantwoordt specifieke vragen van uw werknemer. De check gaat verder dan alleen een ergonomisch verantwoorde werkhouding. De ergonoom bespreekt bijvoorbeeld ook het ritme van een werkdag thuis en werkdruk. De online check is gebaseerd op de recentste ergonomische richtlijnen en normen. Het advies van de ergonoom behandelt houding, werkwijze en mogelijke risico’s op klachten. Voor werknemers met lichamelijke klachten is de online thuiswerkplek-check niet geschikt. U kunt hiervoor een werkplekonderzoek afsluiten dat op kantoor of thuis kan plaatsvinden. Dit komt er tijdens de check aan bod:

  • Werkplek: stoel, bureau, beeldscherm(en), toetsenbord, muis, extra’s.
  • Werkhouding: zitten, staan, afwisseling.
  • Werkdruk: regelmogelijkheden, pieken, dalen.
  • Werkomgeving: verlichting, geluid.
  • Werktijden: pauzes, beweging, ontspanning, werk/privébalans

Uw werknemer krijgt het besproken advies gemaild door de ergonoom. Zo kan hij of zij het advies nog eens rustig nalezen en direct toepassen.

E-learning:
Er zullen werknemers tussen zitten die niet handig zijn met computers/laptops, en allerlei online programma’s die erbij komen kijken. Een e-learning over alle programma’s waarmee gewerkt wordt is een must. De e-learning moet zo simpel mogelijk zijn, en moet alle dingen die mis kunnen gaan tijdens het werken met diverse programma’s, bespreken en de werknemer erdoorheen helpen.

Workshop:
Een leuke en handige manier om werknemers te stimuleren om thuis te werken is door middel van een workshop waarin situaties worden geschetst die zowel op werklocatie als thuis kunnen voorkomen, maar dat deze situaties zo worden uitgebeeld dat het duidelijk voor de werknemer wordt dat thuiswerken meer voordelen biedt dan werken op locatie. Een voorbeeld: misselijk zijn tijdens werktijd, nadeliger op werk of thuis? Op werk natuurlijk! Omdat je thuis toch even 5 tot 10 minuten kunt liggen om bij te komen, en zo kunt herstellen en weer aan de slag kunt. Daarnaast heb je meer vrije tijd, doordat er niet meer naar werk en huis gereisd hoeft. Het benoemen van voordelen zorgt ervoor dat werknemers op een speelse wijze worden overtuigd van de nieuwe manier van werken.

Interesse?
Wilt u meer weten over een van deze opties? Neem dan over mogelijkheden en bijdragen contact op met Elske van de Fliert.