Fietser van het jaar 2022

Wie wordt Fietser van het jaar 2022?

Voor de vijfde keer organiseren we in Zuid-Holland de actie Fietsheld van het jaar. Ben jij of ken jij iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het ons weten. Een fietsheld is iemand die graag fietst, die van fietsen iets bijzonders maakt. Het gaat niet zozeer om de afstanden die worden gefietst, we zoeken een ambassadeur die met een glimlach op de tweewieler stapt.

Meld hier jouw fietsheld aan!

De andere winnaars
Sinds 2018 organiseren we in Zuid Holland de verkiezing Fietser van het jaar.

In 2018 won Remco Idema, fysiotherapeut uit Den Haag, die zijn patiënten bezoekt met de bakfiets. Daarin zitten alle materialen die hij nodig heeft voor een behandeling: de behandeltafel, een pc, handdoeken, olie en trainingsmateriaal

In 2019 werd Iwan van Vliet uit De Lier gekozen als de Fietser van het Jaar. Zijn fiets is een natuurlijk verlengstuk van zijn benen en fietsen is een onderdeel van zijn “psycho- en lichamelijke hygiëne” zoals hij het zelf zegt.

In 2020 viel de eer te beurt aan Marian Klein. “Ik fiets omdat ik het leuk vind. Niet omdat ik een prestatie neer moet zetten. Of omdat ik train voor de Alpe d’Huez. Elke dag fiets ik van Bleskensgraaf naar Gouda en weer terug, een afstand van 54 kilometer bij elkaar. En met veel plezier“, aldus Marian Klein, opleidingsmanager bij het Hoornbeeck College in Gouda.

In 2021 werd Andrea Brauns Fietsheld van het jaar. Zij fiets niet alleen zelf altijd maar zet zich ook in om kinderen goed en veilig te leren fietsen.

Lees hieronder hun verhalen.