Fietsreparatiedagen Capelle aan den IJssel

Lekke band? Ketting eraf? Geef je oude fiets een tweede leven! Bezoek de reparatiebus in jouw wijk en betaal alléén de materiaalkosten.

Van 28 oktober tot 25 november zijn de fietsreparatiedagen in Capelle aan den IJssel. Elke donderdag staat de reparatiebus van ‘De fietsen van Capelle’ in een andere wijk klaar voor (kleine) reparaties aan jouw fiets of voor een onderhoudsbeurt. Lekker dichtbij én je betaalt alleen de materiaalkosten. Zo blaas je jouw (oude) fiets weer nieuw leven in.

Wat houdt de actie in?

 1. Bekijk in het overzicht wanneer de Fietsreparatiedag bij jou in de buurt is.
 2. Breng je fiets naar de reparatiebus.
 3. Spreek met de fietsenmaker af welke reparaties er nodig zijn en wanneer je de fiets komt ophalen.
 4. Gebruik eventueel één van de leenfietsen om op je volgende bestemming te komen.
 5. Betaal bij het ophalen alléén de materiaalkosten.
 6. Fietsen maar!

Waar en wanneer vindt de actie plaats?

De fietsenmaker staat iedere donderdag met zijn reparatiebus in een andere wijk van Capelle:

28 oktober 2021 Schollevaar Stationsplein, voor de winkel van ‘De fietsen van Capelle’
4 november 2021 Schenkel Bermweg t.h.v. de Aldi
11 november 2021 Oostgaarde Bij metrostation De Terp
11 november 2021 Middelwatering Op de markt (reparaties door Fietsmobiel)
18 november 2021 Capelle West-‘s Gravenland Exacte locatie volgt
25 november 2021 Fascinatio Solisplein

Je kunt op deze dagen tussen 8.00 uur ’s ochtends en 17.00 ’s avonds bij de reparatiebus terecht om je fiets te brengen of op te halen.

Voor wie is de actie?

De actie is in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel en speciaal bedoeld voor mensen die in Capelle wonen of werken, maar ook als je in de buurt woont ben je welkom bij de reparatiebus. Want het is alleen maar prettig als zoveel mogelijk mensen weer lekker kunnen fietsen!

Voor welke reparaties kan ik langskomen?

De fietsenmaker overlegt met jou welke reparaties er nodig zijn. Gaat het om een kleine reparatie die dezelfde dag klaar is? Dan betaal je alléén de eventuele materiaalkosten van de reparatie. Wij zorgen voor de arbeidskosten van de fietsenmaker! Denk hierbij aan:

 • Banden plakken
 • Verlichting repareren
 • Ketting spannen
 • Bijstellen hoogte van je stuur/zadel
 • Et cetera!

Kan de fietsenmaker niet alle problemen met je fiets dezelfde dag oplossen? Bijvoorbeeld omdat er meer tijd of gereedschap voor nodig is? Dan spreekt de fietsenmaker met jou af waar en wanneer je je fiets weer kunt ophalen. Je betaalt geen arbeidskosten voor de reparaties die dezelfde dag klaar zijn, maar wel voor de reparaties die daarna in de werkplaats worden gedaan.

Geef je mening en maak kans op prijzen!

Kom je langs om je fiets te laten repareren? Dan nodigen we je graag uit om mee te doen aan een klein onderzoek. We zijn benieuwd of deze actie jou helpt om vaker de fiets te pakken. Als dank voor je deelname maak je kans op een gratis onderhoudsbeurt bij ‘De fietsen van Capelle’ (2x) of een Ways2go fietstas (15x). Door jouw mening te geven, help je mee om het aanbod van acties in jouw regio te verbeteren.