Huuraanbod e-bike Hoeksche Waard en Drechtsteden

Haringvlietbrug of Heinenoordtunnel dicht? Dankzij het huuraanbod voor e-bikes fiets je de file zo voorbij! Het huuraanbod is bedoeld voor werknemers in de Hoeksche Waard en Drechtsteden.

Tijdens de afsluitingen van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel is er speciaal voor werknemers van deelnemende bedrijven een vloot e-bikes beschikbaar voor woon-werkverkeer en afspraken.

Voor wie is deze actie bedoeld? 

 • Werkgevers die tijdens de afsluitingen van de Haringvlietbrug en/of Heinenoordtunnel een reisalternatief voor werknemers beschikbaar willen stellen
 • Werknemers waarvan de werkgever in de Hoeksche Waard of Drechtsteden gevestigd is

Huurpool voor werknemers

Met het huuraanbod kunnen werkgevers een vloot van elektrische fietsen beschikbaar stellen. De werkgever betaalt de huurkosten. Werknemers kunnen zelf een e-bike aanvragen door een reservering te plaatsen in een online portaal. Daarbij moeten zij aangeven bij welke werkgever zij werkzaam zijn.

Een aanvraag van een werknemer waar de organisatie nog niet deelneemt aan het huuraanbod, wordt pas goedgekeurd na toestemming van de werkgever. Blijkt bij registratie dat de werkgever nog niet meedoet? Dan neemt de mobiliteitsmakelaar contact op met de werkgever om de aanvraag kenbaar te maken. Als de werkgever de kosten niet wil dragen, dan wordt dit teruggekoppeld en krijgt de reserveringsaanvraag de kans om privé te betalen.

Het huuraanbod is beschikbaar tijdens de afsluitingen van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel:

 • Periode Haringvlietbrug: van 10 juni t/m 4 augustus 2023 (minimale huurperiode van 1 maand)
 • Periode Heinenoordtunnel: van 5 augustus t/m 1 september 2023 (minimale huurperiode van 1 maand)
 • Voor het leveren en ophalen van de e-bikes is een buffer van een week vóór en na elke afsluitingsperiode

Huurkosten worden op basis van daadwerkelijk ingezette e-bikes afgerekend met de werkgever. De huurkosten bedragen €80 per werknemer per maand.

Hoe werkt het? 

 • Er is een vloot van e-bikes die gereed staan voor verhuur en die direct kunnen worden ingezet
 • Werkgevers hebben de mogelijkheid om het maximaal aantal huurfietsen te beperken of om de huurpool alleen voor bepaalde groepen werknemers in te zetten
 • Via een online portaal kunnen werkgevers / werknemers zelf een e-bike reserveren
 • Na het plaatsen van een reservering wordt contact opgenomen om details verder af te stemmen en voor uitleg over het gebruik van de gekozen e-bike
 • De fiets kan binnen 24 uur na reservering geleverd worden bij werknemers van deelnemende bedrijven
 • De huurkosten zijn inclusief verzekering, service en regulier onderhoud
 • Na deelname wordt een enquête afgenomen
 • Er is een individueel koop-/leaseaanbod beschikbaar voor deelnemers na afloop van de huurperiode

Belangstelling?

Wil je als werkgever gebruikmaken van het huuraanbod om e-bikes aan werknemers beschikbaar te stellen? Vul dan het aanvraagformulier in op Samen Bereikbaar. Samen Bereikbaar is het het werkgeversplatform van Zuid-Holland Bereikbaar en ondersteunt bedrijven kosteloos om aan de slag te gaan met slimme mobiliteit en logistiek. 

Ga naar het aanvraagformulier

Naast het huuraanbod is er ook een probeeraanbod beschikbaar. Via de zakelijke e-bike pool kunnen werknemers 2 weken lang een e-bike of speed pedelec uitproberen. De zakelijke e-bike pool is ook buiten de afsluitingen van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel beschikbaar en is volledig kosteloos voor de werkgever. Inwoners van de Hoeksche Waard kunnen daarnaast gratis van het probeeraanbod gebruikmaken als particulier.

Helpdesk

Heb je problemen bij het gebruik van het reserveringssysteem of de fietsen? Zijn er vragen of klachten over het huuraanbod? Of is de fiets gestolen of stuk? Dan kun je contact opnemen met info@urbee.nl.