Vanaf 24 april 2023

De Roseknoop wordt gerenoveerd. Maar er zijn alternatieven. Vanaf 24 april vaart er een extra veerdienst. Dus pak de boot en vaar zo snel en makkelijk naar de overkant!

 

 

 

Snel naar de overkant?
Vanaf 24 april vaart de extra veerdienst Feijenoord (Piet Smitkade)-Oostplein v.v.
Op het Oostplein kan worden overgestapt op het openbaar vervoer: bus, tram en metro. 

Voorlopig vaart het veer tot 31 juni 2023 op werkdagen tijdens de spits. 
Tussen 07:00 en 09:30 uur en tussen en 15:00 en 19:00 uur. Het veer vaart om elke 20 minuten, dus 3 keer per uur. Het tarief is € 2 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar € 1 euro. Studenten gratis. 

Per keer kunnen er 12 mensen tegelijk op het veer. De afstand naar de overkant is 2 kilometer en het veer doet daar 8 minuten over. Het is dus een snelle boot en daarom kunnen er geen fietsen mee. Het is een pilot van twee maanden. Afhankelijk van het gebruik wordt gekeken om de veerdienst te verlengen of niet.

Naast dit extra veer is er ook al een veerdienst tussen Piekstraat en Plantagelaan (800 meter). Het tarief is € 1 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar € 0,50 euro. Studenten gratis. Op deze veerdienst kunnen ook fietsen mee. Hier vaart namelijk een langzaam vaartuig. Meer weten of heb je vragen? Kijk op de website van de Watertaxi.