Hoe houden we Leiden Bio Science Park duurzaam bereikbaar?

Herkent u dit?  Stapvoets rijden over de Plesmanlaan? Wachten bij de Posthofrotonde om fietsers de ruimte te geven. De bereikbaarheid van het LBSP kan beter.

Het Leiden Bio Science Park (LBSP) groeit. Steeds meer bedrijven, instellingen en woningen vestigen zich op het LBSP. Daardoor komen steeds meer werknemers, studenten, bezoekers en bewoners naar het park. Het aantal verkeersbewegingen wordt daardoor ook groter.

Denk op donderdag 30 maart mee! Hoe houden we het LBSP bereikbaar? Hoe kunt u hier zelf een bijdrage aan leveren?

De gemeente Leiden werkt aan een beter bereikbaar LBSP. Zo zorgen de Leidse Ring Noord en de Noord-Zuid Verbindingsas straks voor een vlotte doorstroming van het verkeer in en om het LBSP. Ook werkt de gemeente samen met het Rijk aan nog beter openbaar vervoer en biedt de Hartlijn een verkeersveilige oplossing voor alle fietsers over het LBSP. Een goede bereikbaarheid is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het LBSP. Door een krappe arbeidsmarkt, wordt het voor bedrijven en instellingen steeds moeilijker om goed geschoolde medewerkers te vinden. Een goed bereikbare locatie maakt het LBSP aantrekkelijk voor werknemers. Maar dat kan de gemeente niet alleen bereiken, ook uw inzet als werkgever in het gebied is hiervoor nodig.

Doe mee donderdag 30 maart.
Laat u inspireren door ervaringen van andere werkgevers op het LBSP en doe ideeën op om het mobiliteitsbeleid in uw organisatie aantrekkelijk te maken voor (nieuwe) medewerkers!

Wethouders Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën) en Fleur Spijker (Economie, Kennis, Sport en Gezondheid) vanuit de gemeente Leiden zijn deze middag aanwezig om kennis te delen en ideeën op te doen.

Feiten op een rij:
Datum: donderdag 30 maart 2023
Tijd: 15:00 -18:00 uur (v/a 17:00 uur borrel).
Locatie: Biopartner 1 (J.H. Oortweg 21).

Organisatie: Gemeente Leiden i.s.m. Zuid-Holland Bereikbaar

Programma
15:00     Inloop
15:25     Opening door dagvoorzitter Cees Vingerling; Zuid-Holland Bereikbaar
15:35     Introductie door Fleur Spijker (wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid) en Ashley North (wethouder Klimaat, Mobiliteit en Financiën)

  • Toekomst Mobiliteit Leiden en toekomst Innovation District LBSP  

15:55     Interview best practices op het LBSP
16:15     Zuid-Holland Bereikbaar 

  • Programmadirecteur Zuid-Holland Bereikbaar
  • Spreker: Elske van de Fliert, mobiliteitsmakelaar Zuid-Holland Bereikbaar

16:30     Thema’s, vervolgstappen en Ambassadeurs               
17:00     Sluiting en borrel   
18:00     Eind borrel­­­

Meld u nu hier aan.

Dan bent u verzekerd van een plek.
Tot de 30ste maart!