1,5m afstand in Rotterdam - Help mee!
Auteur
Bio

Het ov vind ik ideaal. Want mijn reistijd zie ik als vrije tijd. Hoe chill is dat?

Leestijd
4 min.
Publicatiedatum
06-05-2020

De Verkeersonderneming en Gemeente Rotterdam denken na over een andere indeling van Rotterdam, waarbij overal 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Help nu mee door aan te geven waar de situatie beter kan!
We zijn ons er allemaal van bewust dat we thuis moeten blijven en wanneer we echt naar buiten moeten, afstand moeten houden van andere mensen. Over een tijdje zal de intelligente lockdown aflopen, maar moeten we alsnog 1,5 meter afstand houden van anderen.

In een metropool zoals Rotterdam, kan dat nog wel eens lastig zijn. Daarom zijn de Gemeente Rotterdam en De Verkeersonderneming aan het nadenken over hoe Rotterdam anders ingedeeld kan worden, zodat we altijd 1,5 meter afstand kunnen houden tijden het lopen en fietsen.

En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Via de onderstaande link kun jij laten weten wat fijne en rustige plekken in Rotterdam zijn, maar ook welke plekken veel te druk zijn en waar 1,5 meter afstand houden dus niet lukt. Je kunt deze plekken met een gele prikker aanduiden op een kaart. Op die manier kun je makkelijk laten weten welke plekken voor fietsers en voetgangers verbeterd moeten worden.

Wanneer je een prikker plaatst, krijg je een paar vragen over hoe je de plek ervaart en wat er volgens jou anders kan. Jouw mening wordt dus meegenomen om fysieke verbeteringen aan te brengen op straat en meer ruimte te creeren. Laat dus vooral van je horen!

Kijk op www.verkeersenquete.nl/v/anderhalvemeter