8 creatieve drive-throughs in Zuid-Holland
Auteur
Bio

Er komen steeds meer manieren van reizen. Waarom zou je dan vasthouden aan een vervoermiddel? Ik probeer ze gewoon allemaal uit. Zo zoek ik naar de slimste manier van reizen.

Leestijd
6 min.
Publicatiedatum
17-04-2020

Mobiliteit verandert sterk door de intrede van de anderhalve meter-maatschappij. Met als gevolg dat een oeroud Amerikaans fenomeen als de drive-through, nu ook echt in Nederland lijkt door te breken. Ook in Zuid-Holland kun je zonder je auto te verlaten en, met gepaste afstand uiteraard, buitenshuis een aankoop doen. Om jullie op weg te helpen, hebben we een lijstje samengesteld met daarop drive-throughs van ondernemingen, die lopen als een geoliede machine:

Markt 010

Wat?

Drie vrienden besloten om de (gesloten) markten in Rotterdam een helpende hand te bieden en komen met een alternatief. Met markt010 willen ze de marktkooplieden en hun klanten helpen. Door ze via hun online platform een bestelling te laten doen en deze vervolgens apart op te laten halen.

Waar?

Nadat je als klant je bestelling hebt geplaatst op markt010.nl. Kun je het bestelde markt pakket ophalen bij roeivereniging Skadi in Rotterdam. Deze is gevestigd aan de Noorderkanaalweg 20-22.

Wanneer?

Als je een bestelling plaatst kun je deze op dinsdag of zaterdag ophalen tussen 10:00 en 15:00. Let op! De bestelling moet voor de ophaaldag om 12:00 zijn geplaatst, dus op maandag of vrijdag. Bekijk de hele uitleg op de website.

Ways2go_Drive_Through_Markt010_WeDigital

De Pannekoekenbakker

Wat?

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een Pannenkoekenhuis. En niet zomaar één, maar eentje die ligt aan de Stompaardse plas. Met een prachtig uitzicht over het water en de natuurgebieden.

Waar?

De Pannekoekenbakker Zuidland kan je vinden aan de Stompaardsedijk 2 in Zuidland, op Voorne-Putten.

Wanneer?

In principe elke dag tussen 16:00 en 20:00. Bekijk wel even de website om te weten hoe het exact werkt.

Vulcaan

Wat?

Een echte lokale bierbrouwerij gevestigd in buurgemeente Vlaardingen, waar je als klant je eigen fles laat vullen met witbier.

Waar?

Zoals gezegd in Vlaardingen en om precies te zijn aan de kade van de Koningin Wilhelminahaven. De brouwerij heeft drie loketten gemaakt, de eerste voor de bestelling, de tweede om te betalen en de derde voor het afhalen.

Wanneer?

In principe staat de tap elke zaterdag twee uur lang open, maar check voor alle zekerheid de Facebook pagina van de brouwerij. Oh en vergeet niet een PET fles mee te nemen, drink met mate en niet tijdens het rijden!

Ways2go_Drive_Through_Vulcaan_WeDigital

Monuta

Wat?

Een overledene waardig afscheid kunnen geven in deze tijd?
Monuta maakt het mogelijk, met een drive through condoleance.

Waar?

Voor Monuta is het belangrijk dat het op een plek is, waar een goede doorstroom mogelijk is.
Daarom kozen ze in Zuid-Holland voor Voorburg aan de Rodelaan en in Zoetermeer bij Meerbloemhof.

Wanneer?

Dat dien je uiteraard af te stemmen met Monuta.

Loetje

Wat?

Franchise keten Loetje heeft, net als op meerdere plekken in het land, een drive-in geopend. Ben je fan van biefstuk dan ben je hier bij het juiste adres. En om je helemaal te voorzien kan er ook nog frietjes en salade bij bestellen.

Waar?

Loetje is te vinden in Rotterdam op de Kop van Zuid. Mocht je nu echt honger hebben dan kun je alvast je tanden zetten in je verse biefstuk op de nabijgelegen parkeerplaats. Want bestek leveren ze ook standaard bij je bestelling. Eten was nog nooit zo mobiel!

Wanneer?

Je kan er in principe elke dag terecht tussen 16:00 en 21:00 uur.

Planten

Wat?

Een kleurrijk en fleurig verbond van vijftien Westlandse plantenkwekers hebben een drive-through gemaakt voor plantenkopers in ‘s-Gravenzande.

Waar?

De planten kan je kopen vanuit de auto op de parkeerplaats van tuincentrum De Carlton in
‘s-Gravenzande. Mocht je dus langs willen gaan voor een bloemetje of plantje. Dan kan je bij de parkeerplaats simpelweg de bordjes volgen om langs alle planten te rijden die te koop staan. Vervolgens geef je verderop je keuze door aan een medewerker, daarna wordt de betreffende flora voor je klaargezet om in te laden en kan je betalen.

Wanneer?

De drive-through is op donderdag en vrijdag geopend van 13:00 tot 17:00. En op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Het is tijdelijk dus houd de website in de gaten.

Ways2go_Drive_Through_Planten_Westland_WeDigital

Wox

Wat?

Een prima Aziatisch restaurant in Den Haag met dito menu kaart. Omdat ze het restaurant dicht moeten houden, besloten ze om met een take-out service te komen.

Waar?

De drive through is te vinden bij het restaurant aan de Lange Voorhout 51 in Den Haag. Vergeet niet van te voren je bestelling door te geven.

Wanneer?

Ze zijn van dinsdag tot en met zaterdag open voor bestellingen, tussen 14:00 uur en 20:00 uur. Bezoek de website voor meer informatie en het menu.

Koekela

Wat?

Koekela is een bijzondere bakkerij in hartje Rotterdam. Waar je normaal gesproken langs gaat om een puntje taart te eten bij je cappuccino. Of je haalt er je doosje favoriete blondies, zoals een bekende Rotterdammer zo’n 7 jaar geleden verwoordde.

Waar?

Alhoewel de winkel zelf op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam zit, kan de ‘Koekela Bakery drive-through’ gevonden worden bij de bakkerij aan de Adriean Banckertstraat in Schiedam.

Wanneer?
Houd de Facebook pagina van Koekela in de gaten voor de exacte data van de drive-through.