6 fietsroutes in Rotterdam die het omfietsen waard zijn
Auteur
Bio

When I travel through the city I feel free, fast and conscious. Beacuse I truly enjoy cycling or walking.

Leestijd
7 min.
Publicatiedatum
13-11-2019

Wil je na een lange dag werken of in je vrije tijd lekker ontspannen, lichamelijke beweging krijgen en de mooiste plekken van Rotterdam zien? Rotterdam kent een aantal zeer mooie fietsroutes, die zeker het omfietsen waard zijn. Van natuur tot cultuur: van dieren tot monumenten, hieronder vind je de 6 mooiste fietsroutes van Rotterdam.

Fietsroute #1: De Parkenroute (37km)

De Parkenroute is een fantastische route voor mensen die de mooie natuur van Rotterdam willen bewonderen. Tijdens deze route kun je genieten van parken, bossen en landelijke weggetjes in en rondom Rotterdam. Onder andere de volgende dingen kun je tegenkomen: 

  • Zuidelijk Randpark
  • Het Sint Clara Kinderbos
  • De Molenweide
  • Vrijenburgbos
  • Vaanbos
  • Koolwaterbos 
  • Blikvanger de Pendrechtse Molen

Fietsroute 2: Het Polderpad (30km)

Nederland staat bekend om haar mooie polderlandschap en ook in Rotterdam is hier veel van terug te vinden. Via de fietsroute “Het Polderpad” fiets je vanaf het centrum van de stad richting de polder Schieveen. Dit gebied is rijk aan boerderijen, graslanden en natuurmonumenten. Overigens hoef je deze fietsroute niet vanaf het centrum van Rotterdam te beginnen, maar kun je ook op andere punten instappen. 

Fietsroute 3: Fietsen langs de sporen van Atlantikwall (30 km)

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Nederland en de tweede wereldoorlog? Via deze fietsroute fiets je langs een oude Duitse verdedigingslinie. Erg indrukwekkend!

Fietsroute 4: Rivierenroute in Rotterdam

Ben je dol op water en wil je graag langs de prachtige rivieren van Rotterdam fietsen? Volg dan De Rivierenroute! Deze route begint aan de rand van de stad en leidt je naar het Rotterdamse rivieren landschap. Onderweg kom je diverse recreatiegebieden tegen waar je heerlijk tot rust kunt komen. 

Fietsroute 5: De KoeKaas Route (verschillende afstanden)

Tussen Rotterdam en Gouda ligt het bewonderenswaardige gebied de Krimpenwaard. Dit is een heerlijk gebied als u even weg wilt uit de drukke stad en wilt genieten van de rust en ruimte die Rotterdam te bieden heeft. Je kunt hier genieten van de weidenatuur, verschillende recreatiegebieden en de KoeKaas Route. Je kunt vanaf elk gewenst punt beginnen te fietsen. Het gebied is ook uiterst geschikt voor dierenliefhebbers:  grazende koeien, verschillende soorten vogels en andere dieren zul je hier ongetwijfeld tegenkomen. 

Fietsroute 6: De Twee Werelden routes (35 km)

Tijdens deze fietstocht ontdek je de nieuwe natuurgebieden die zijn ontstaan na de aanleg van de Maasvlakte en Europoort. Tijdens de fietstocht zul je zien wat de bedrijven doen voor een duurzame landschap en natuur. 

Je zult fietsen tussen de duinen, maar ook door grote industriegebieden. Tijdens deze fietsroute zit je niet alleen op de fiets, maar je zult ook de boot pakken. Je komt ook lang “Het Robbeneiland” waar je zeehonden kunt spotten. Dit is zeker een aanrader! Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om even te rusten en wat te eten en te drinken.

Wie tot rust wil komen en wil fietsen door de stad Rotterdam heeft voldoende mogelijkheden. Van culturele bezichtigingen tot natuur- en recreatiegebieden: er is voor ieder wat wils. Welke fietsroute in Rotterdam wil jij als eerste uitproberen?