Blijf thuis, blijf bewegen
Auteur
Bio

Er komen steeds meer manieren van reizen. Waarom zou je dan vasthouden aan een vervoermiddel? Ik probeer ze gewoon allemaal uit. Zo zoek ik naar de slimste manier van reizen.

Leestijd
3 min.
Publicatiedatum
23-03-2020

Wereldgebeurtenissen als de Corona-crisis kunnen ons soms machteloos maken. We weten heel goed dat dit geen probleem is dat Ways2go voor je gaat oplossen. Binnenblijven is het advies en thuiswerken de norm. Onze afspraken gaan niet door en met z’n allen sporten is uit den boze. Noodzakelijke maatregelen die niet bijdragen aan je mentale gezondheid. Want wij mensen zijn gewoon sociale dieren die graag in beweging zijn. Daarom helpen we je graag met onze top 5 online oefeningen om in beweging te blijven:

Arie Boomsma / Toiletpapier Workout

Niet alleen een bekende Nederlanders, maar tevens mede-oprichter van een sportschool. En iemand die je laat zien dat die overbodige wc rollen die je hebt gehamsterd, prima ingezet kunnen worden voor andere doeleinden. (Wat natuurlijk niet betekent dat je er nog meer moet gaan inslaan)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Sanny Verhoeven / 6 Yoga poses tegen rugpijn

We begrijpen dat je thuis niet de ideale werkopstelling hebt en dat je daardoor last van je rug krijgt. Er gaan zelfs al stemmen op dat mensen moeten oppassen voor een hernia. Heb je dus last van een stijve rug, laat Sanny je dan helpen met haar 6 yoga poses tegen rugpijn.

Dear Good Morning / HIIT Workout

Ben je een vroege vogel en beschik je over een geschikte vloer? Dan zijn de ‘HIIT Workouts’ van Lienke de Jong een prima uitkomst. Zo duurt deze workout slechts 5 minuten duren en heb je dus ook nog wat aan de rest van je ochtend.

Nike Training Club

Wil je nu meer keuze hebben tussen krachtoefeningen, uithoudingsvermogen, mobiliteit of yoga? Dan is de Nike Training Club app een aanrader, met meer dan 185 gratis workouts en bij elke oefening komt een aparte video met uitleg. Maar er is meer, aangezien niemand weet hoe lang de huidige situatie gaat duren kan je ook een hele planning maken in de app. En wie weet kom jij straks summerbody-proof deze pandemie uit.

Download: Apple | Android

Headspace

Door beweging blijf je mentaal scherp, zo maak je bijvoorbeeld het gelukshormoon ‘endorfine’ aan door te sporten. Maar we kunnen ons voorstellen dat je misschien ook behoefte hebt aan rust en een stressvrij gevoel, op het moment dat de muren van je huis wel heel dichtbij komen. Gebruik dan eens de Headspace app. Ze hebben zelfs een speciale gratis ‘Corona-crisis sectie’ gemaakt (Weathering the Storm) die ontworpen is om je door de thuiswerkdagen heen te krijgen. Met speciale meditatie-, slaap- en bewegingsoefeningen.

Download: Apple | Android

Werk jij nu ook thuis? Dan kun jij ons helpen door mee te doen met de thuiswerkenquete (invullen duurt 2-5 minuten)!

Doe mee!