Files zijn natuurlijk nooit leuk, maar soms ontstaan ze om wel hele rare redenen. In dit artikel lichten wij er een aantal uit.

Naakte vrouw

In Wenen ontstond afgelopen juni  een file doordat automobilisten werden afgeleid door een vrouw die naakt lag te zonnen. De vrouw lag met blote benen en billen buiten het raam. Automobilisten letten niet meer op de weg en botsten op elkaar. Tegen de tijd dat de politie arriveerde was de vrouw al weg en was het raam gesloten.

Kunstgebit

In april 2014 veroorzaakte een motorrijder in Madrid een fikse file doordat hij op de weg naar zijn kunstgebit zocht. De al wat oudere man was zijn kunstgebit bij het niezen verloren. Verschillende automobilisten belden het alarmnummer om te zeggen dat de man gevaar liep. De politie begeleidde hem van de weg af maar een half uur later was hij weer terug om opnieuw te zoeken. Opnieuw greep de politie in, daarna kwam de man niet meer terug. Of hij zijn gebit ooit heeft teruggevonden is niet bekend.

Eenden

In de Chinese stad Taizhou liepen er in 2012 meer dan 5.000 eenden over straat. Samen met een boer waren zij op weg naar een voedingsvijver. Zij liepen 0.75 mijl (1,2 kilometer), iets wat hij wel vaker doet als traditie. Het verkeer reed om de menigte heen en omstanders bleven kijken naar de drukte.

Jimi Hendrix

Toen Jimi Hendrix in 1969 op Woodstock Music Festival optrad werden er 50.000 mensen verwacht. Het werden er uiteindelijk een half miljoen!
Om te zorgen dat er niet nog meer mensen naar het concert zouden gaan werd de New York Thruway drie dagen lang over 20 mijl (32 kilometer) afgesloten voor alle verkeer.

Obama

En ook vandaag de dag zorgen bekende mensen voor files. Toen president Barack Obama in mei 2014 tijdens spitsuur stopte bij een baseball-vereniging zorgde dat voor een lange file. De president kwam met een hele rits auto’s en dat was meer dan dat er normaal op de weg reden. Hoewel hij maar twaalf minuten op het veld bleef zorgde dat voor een fikse file.

Zo zie je maar weer dat files op veel verschillende manieren kunnen ontstaan. Welke reden vind jij het leukst?