Een mooie lentedag thuis doorbrengen
Auteur
Bio

Er komen steeds meer manieren van reizen. Waarom zou je dan vasthouden aan een vervoermiddel? Ik probeer ze gewoon allemaal uit. Zo zoek ik naar de slimste manier van reizen.

Leestijd
5 min.
Publicatiedatum
03-04-2020

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het de laatste dagen lekker weer was en er staat zelfs beter weer voor de deur! Het is nu natuurlijk ontzettend verleidelijk om naar buiten te gaan, maar blijf toch zoveel mogelijk binnen. Hierbij een aantal tips om een mooie lentedag thuis leuk door te brengen.

  1. Maak ijsjes. Pureer wat fruit, beetje water erbij en in de vriezer. Dan heb je niet alleen lekkere ijsjes om af te koelen maar ze zijn nog boordevol vitamines ook.
  2. Heb je een waterrat in huis die zijn zwemles mist? Zet het bad aan en laat de kids lekker lang in bad spelen. En ja, je badkamer druipt na afloop. Maar ze hebben wel plezier. Je kan natuurlijk ook een badje of emmer water in de tuin of op balkon zetten.
  3. Energie teveel: ga de koelkast of de vriezer ontdooien. Koel werkje en daarna is alles weer lekker schoon.
  4. Als je een balkon of tuin hebt, overweeg dan eens om je fiets te verven! We hebben stap voor stap beschreven hoe je dat doet.
  5. Haal die oude Wii (PlayStation of Xbox kan natuurlijk ook) van zolder en herbeleef wat oude games! Sentiment gegarandeerd. En met de Wii blijf je ook nog eens in beweging!
  6. Mis je je dagelijkse ritje naar werk wel heel erg? Probeer de situatie dan eens na te maken in je huis! Deze mensen gingen je al voor. 
  7. Speel mensen- of dierenbingo vanaf het raam met je kind(eren). Wie spot als eerste 5 mensen met een hoofddeksel? En wie kan drie verschillende hondenrassen noemen die langslopen?
  8. Maak gebruik van het lekkere weer om een grondige lenteschoonmaak te houden! Zet alle ramen open, stofzuig en dweil de boel een keer grondig en gooi overbodige spullen weg. Je huis voelt weer fris, en dat merk je ook wanneer je weer aan je thuiswerkplek zit!
  9. Lees dat ene boek dat je een jaar geleden hebt gekocht, maar nog altijd niet aan toe bent gekomen. Raam open, kopje koffie of thee erbij en genieten maar.

Wat ga jij dit weekend doen wanneer je thuis blijft? We horen graag een 10e tip van je!

Ways2go is een initiatief van: