Eerste hub Wantijbrug open
Auteur
Bio

Vrij, snel en bewust reis ik door de stad. Hoe ik dat doe? Door lekker te fietsen, of te wandelen.

Leestijd
2 min.
Publicatiedatum
17-01-2020

Zondag 19 januari om 19:00 uur is de Wantijbrug in N3 2,5 maand dicht voor auto’s, vrachtwagens en motoren. Rijkswaterstaat voert dan noodzakelijk onderhoud uit aan de brug. Het werk kan veel drukte en vertraging op de wegen in en rond Dordrecht veroorzaken. Om dit voor reizigers zoveel mogelijk te beperken heeft Rijkswaterstaat De Verkeersonderneming gevraagd alternatief vervoer te regelen. Vandaag werd de eerste hub officieel geopend. Het is niet alleen de eerste Wantijbrug hub maar sowieso de eerste hub die wordt ingericht rondom de wegwerkzaamheden. Op de hub aan de Laan van Londen staan fietsen en e-bikes om snel het laatste stukje Dordrecht in te fietsen. Fietsen over de Wantijbrug is ook tijdens de werkzaamheden wel toegestaan.

Bart Keunen Districtshoofd Rijkswaterstaat, Rik van der Linden wethouder Dordrecht en Gerard Eijkelenboom programmamanager De Verkeersonderneming openden gezamenlijk de hub. Vanaf nu kan iedereen de auto op de parkeerplaats parkeren en verder gaan met een van de deelfiets of deel e-bikes. Ook Daan, Otto, Emma en Nora van Ways2go waren bij de opening aanwezig.

Meer weten over de hub of de werkzaamheden? Klik dan op de juiste link.

Keunen bedankte de betrokken gemeenten in de Drechtsteden en De Verkeersonderneming voor het zeer snel regelen van allerlei alternatief vervoer. Intensief is ook samengewerkt met partijen als Prorail, NS, Strukton, Tennisvereniging Thialf en The Future Mobility Network.

Ways2go is een intitiatief van: