Fietsgadgets
Auteur
Bio

Er komen steeds meer manieren van reizen. Waarom zou je dan vasthouden aan een vervoermiddel? Ik probeer ze gewoon allemaal uit. Zo zoek ik naar de slimste manier van reizen.

Leestijd
7 min.
Publicatiedatum
02-10-2020

Fietsen zit in ons bloed, maar we willen het onszelf natuurlijk ook zo gemakkelijk mogelijk maken. Dit zijn een aantal handige fietsgadgets die je fietsrit net wat veiliger en makkelijker maken.

Pedaal adapters

pedaal adapters

Iedereen die wel eens een mountainbike of wielrenfiets heeft gezien, weet dat deze fietsen klikpedalen hebben. Oftewel pedalen die je alleen kunt gebruiken met bepaalde schoenen aan. Pedaal adapters zijn clip-ons voor op de klikpedalen, waardoor je je mountainbike of racefiets ook in het dagelijkse leven kunt gebruiken om van en naar werk te fietsen.

Bikelogger

Bikelogger app

In Nederland wil nog wel eens een fiets gestolen worden helaas. Gelukkig zijn er nu oplossingen zoals Bikelogger. Dit is een kleine gps en diefstal tracker die in je voorvork past. De tracker houdt alle gegevens van je reis bij en dient tegelijkertijd als alarmsysteem. Wanneer je fiets is afgesloten en de tracker detecteert beweging in je fiets, krijg je een signaal op je telefoon.

FLECTR VORTEX

FLECTR VORTEX

Je kunt niet zichtbaar genoeg zijn op de weg. Dat dachten de mensen achter FLECTR VORTEX ook! Zij ontwierpen een hoog reflecterende tape die op je fiets bevestigd kan worden. Overdag valt de tape niet op, maar zodra het donker wordt, transformeert het naar hoge zichtbaarheid. Het product is makkelijk op te plakken en past op bijna elke fiets.

DaHanger Dan Bike Hook

DaHanger Dan Bike Hook

Bijna elke Nederlander heeft minimaal één fiets, maar niet iedereen heeft ruimte om die fiets te stallen. Met de DaHanger Dan Bike Hook wordt het wel heel gemakkelijk om te fiets veilig binnen op te hangen.

Omata

Omata

Trap jij ook altijd wat harder wanneer je ziet dat je snelheid wordt gemeten op straat? Dan kun je de Omata ook wel waarderen! Deze moderne snelheidsmeter is speciaal ontwikkeld voor je fiets en heeft een lekker analoog jasje gekregen.

Wat is jouw favoriete fietsgadget?