Fijn flexwerken in een hotel dichtbij huis

Voor de Thuiswerkers

Als er een ding is dat we de afgelopen jaren hebben geleerd, is dat je bij veel banen niet per se naar het kantoor hoeft te gaan om te kunnen werken. Een laptop en goede internetverbinding is vaak genoeg. Toch kun je thuis niet altijd even prettig werken. Zo kun je te maken hebben met buren die aan het verbouwen zijn, kinderen die de nodige aandacht vragen of je huisgenoot en jij moeten in dezelfde ruimte werken en storen elkaar. Seffie en Olivier herkenden zich in deze problemen en richtte hun bedrijf VoorDeThuiswerkers tijdens de eerste lockdown op, een platform waar je voor een aangepaste prijs overdag een hotelkamer (werksuite) kunt huren zodat je daar een dag (of meerdere dagen) ongestoord kunt werken.

Hoe werkt het?

Het boeken van een werksuite gaat makkelijk en snel via de website: voordethuiswerkers.nl. Voer in wanneer en in welke stad je wilt werken en je krijgt een overzicht van alle beschikbare hotels en bijbehorende prijzen. Selecteer een hotel naar wens (eventueel met lunch en overnachting), selecteer voor hoeveel personen je de kamer wil reserveren, voltooi de reservering, ontvang een bevestiging en betaal bij aankomst in het hotel. Een voordeel van het concept is dat je in geval van nood de reservering kosteloos tot de dag voor reservering kunt annuleren.

Bedrijven kunnen voor hun medewerkers meerdere kamers huren via VoorBusiness.

In de praktijk

Een van onze collega’s boekte een kamer via het platform. ‘Ik moest voor een actie in Rotterdam aanwezig zijn, maar wilde tussendoor ook nog even rustig kunnen werken. VoorDeThuiswerkers had een hotel beschikbaar in de buurt van de locatie waar ik moest zijn en het leek mij een ideale uitkomst. Het boeken en reserveren ging inderdaad gemakkelijk. Binnen een paar minuten was de boeking rond, een kamer voor €35,- die van 08.00 tot 18.00 uur beschikbaar is op loopafstand van het centrum van Rotterdam.

Op de dag zelf kwam ik rond 09.00 uur aan bij het hotel en werd vriendelijk verwelkomd door het personeel. Bij de betaling werd nog een borg van €100,- opgenomen die aan het eind van de dag weer werd teruggestort. Na het inchecken kwam ik aan in een kamer die er schoon en netjes uitzag. En natuurlijk ook niet onbelangrijk, genoeg stroompunten en supersnel internet. De werkplek bestond uit een klein bureau met stoel. Voor deze dag prima, maar wel een minpunt als je wat meer ruimte nodig hebt. Ook was de belichting iets minder, wat ik zelf niet prettig vind. Ik denk dat het ook afhangt van welke kamer het hotel beschikbaar heeft.’’

Conclusie

Het concept van VoorDeThuiswerkers is ideaal wanneer je een of meerdere dagen ergens anders dan thuis wil werken en geen kantoor tot je beschikking hebt. Het hotel dat ik heb geboekt was schoon, goed geïsoleerd en had een goede verbinding. Daarnaast was het personeel uiterst vriendelijk en verliep het in- en uitchecken soepel en zonder problemen. Ik heb echt het gevoel gehad productiever te zijn in een andere frisse omgeving.

Waar nog verbeterpunten liggen zijn de werkplekken. Doordat je toch een paar uur aan een tafel met een stoel zit is het innemen van de juiste zithouding een behoorlijke uitdaging. Voor een paar uurtjes maakt het misschien niet uit, maar structureel zou dit wat klachten mee kunnen brengen. Dan merk je toch weer hoe belangrijk een goed bureau en afgestelde bureaustoel zijn. Daarnaast zie je dat er tot nu toe vooral hotels in grote steden beschikbaar zijn. Ik zou het fijn vinden als er ook een hotel in mijn kleine stadje beschikbaar zou zijn. 

Of ik vaker een kamer zou boeken? Als het nodig is zeker! De verbeterpunten wegen absoluut niet op tegen de pluspunten en rust die ik heb ervaren.”

Probeer het zelf

Ben je ZZP’er of heb je een eigen bedrijf? Dan is VoorDeThuiswerkers een goed en flexibel alternatief voor het huren van een vaste kantoorruimte. Zo kan jij je werk doen op de plek waar dat het beste uitkomt. Mocht je overtuigd zijn en het zelf willen proberen, dan horen we natuurlijk graag hoe je het vindt. Deel je ervaring met ons via Twitter, Facebook, Instagram of stuur een e-mail naar info@ways2go.nl!