Probeer nu gratis de deelscooters van felyx, GO Sharing en Check uit!
Auteur
Bio

Er komen steeds meer manieren van reizen. Waarom zou je dan vasthouden aan een vervoermiddel? Ik probeer ze gewoon allemaal uit. Zo zoek ik naar de slimste manier van reizen.

Leestijd
4 min.
Publicatiedatum
22-09-2020

In Rotterdam en Den Haag en andere steden zoals Delft, Lansingerland, Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland, Barendrecht, Albrandswaard en op Voorne-Putten zien we steeds meer deelvervoer op straat. Deelvervoer zijn vervoermiddelen waar iedereen gebruik van kan maken. Naast het openbaar vervoer kun je namelijk ook auto’s, scooters en fietsen met elkaar delen. Het delen van voertuigen wordt in steden steeds belangrijker: zeker elektrisch deelvervoer is duurzaam. Doordat er steeds meer mensen in de stad komen wonen wordt het steeds drukker op de wegen en dan neemt deelvervoer niet zoveel plek in beslag. Als je niet dagelijks een vervoermiddel nodig hebt is deelvervoer ook nog eens goedkoper! Je hebt namelijk geen parkeervergunning nodig en hebt geen onderhoudskosten. Heb jij nog nooit gebruik gemaakt van elektrisch deelvervoer? Dan hebben we een leuke actie voor je!

Met Ways2go kunnen nieuwe gebruikers namelijk 45 minuten lang gebruik maken van een elektrische deelscooter van felyx, GO Sharing of Check. Bij felyx en GO Sharing kun je de minuten verdelen over meerdere ritten. Deze actie loopt tot en met medio december, bekijk de actie nu hier. Wil je nu meer weten over deze aanbieders. Of vraag je jezelf af: Hoe dit systeem werkt, wat het normaal kost en waar ze nog meer actief zijn? Lees dan snel verder:

felyx

felyx was de eerste elektrische deelscooter aanbieder van Nederland. Je herkent ze aan de donkergroen kleur.

Hoe werkt het?
1. Download de felyx app in de App Store of Google Play Store.
2. Klik op “registreer” en doorloop het registratieproces (let op: met de actiecode van Ways2go meld jij je gratis aan en ontvang je 45 gratis rijminuten.).
3.Houd je rijbewijs en betaalgegevens bij de hand. Deze zijn nodig om een account aan te maken.
4. Vervolgens kun je via de kaart in de app de beschikbare e-scooters vinden. Waarbij je er een kan reserveren (tot 15 min. gratis)
5. Sta je bij de e-scooter? Start dan je rit met de app en rijdt naar je bestemming.
6. Parkeer de e-scooter en sluit je rit via de app correct af. Per gemeente zijn (ruime) servicegebieden aangewezen waar je de e-scooters kunt parkeren, daar moet je ze ook terugbrengen. Deze gebieden staan in de app. Je kunt wel buiten de servicegebieden rijden. Binnen het servicegebied kun je de felyx overal neerzetten. Een ‘enkele’ reis is dus ook mogelijk.

Wat zijn de kosten?
Normaal betaal je €8, – voor het registreren. Met de actiecode van Ways2go is dit helemaal gratis! En na je gratis minuten betaal je €0,30 per minuut.

Waar is felyx actief?
Den Haag, Delft, Rotterdam,Schiedam en Lansingerland

Go Sharing

Ook GO Sharing biedt elektrische deelscooters aan. Je herkent een GO Sharing scooter aan zijn opvallend appelgroene kleur.

Hoe werkt het?
1. Allereerst download je de Go Sharing app via de App Store of Google Play Store.
2. Open de app, doorloop het registratieproces waarbij je wordt geverifieerd. Vervolgens koop je een pakket met iDeal of koppel je een creditcard om per minuut te betalen. GO Sharing biedt een starterspakket voor €2,- aan, je krijgt dan automatisch €10,- rijtegoed.
3. Activeer je code en rijdt binnen een paar minuten weg op een e-scooter.
4. Mocht er geen e-scooter in jouw buurt aanwezig zijn. Dan kan je ook hier via de app een beschikbare e-scooter vinden, via de kaart. Je kiest dan de de dichtstbijzijnde scooter en reserveert deze met de groene knop. Je hebt dan 15 minuten de tijd om bij de e-scooter te komen, deze te starten en weg te rijden.

Kosten
Bij GO Sharing betaal je 2 euro registratiekosten en betaal je in principe een vast tarief, vanaf €0.23 per minuut. Maar met onze actie zijn de eerste 45 minuten nu gratis! Wil je per minuut betalen? Dan moet je een creditcard koppelen aan je account. Anders moet je via iDEAL een zogenaamd prepaid pakket aanschaffen.

De overige variabele kosten hebben betrekking op parkeren en het verlagen van je eigen risico. Parkeer je een e-scooter buiten een zogenaamd servicegebied dan betaal je €0.05 per minuut aan parkeerkosten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je eigen risico tijdelijk te verlagen naar 0 euro, vanaf €0.05 per minuut. Dit is volgens GO Sharing te regelen met de app.

Waar is Go Sharing actief
Den Haag, Delft, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland, Barendrecht, Nissewaard, Albrandswaard. Met GO Sharing is het mogelijk om je rit in andere gemeenten te beëindigen.

Check

Check is de nieuwste speler op de markt van e-scooter delen. De elektrische Check scooter herken je aan de witte kleur met opvallend paarse rand. Check verschilt in de minimumleeftijd, want je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een e-scooter bij hen te huren.

Hoe werkt het?
1. Net als bij de andere deelplatformen, download je ook hier een app. In dit geval is dit de Check app, deze kun je vinden in de App Store of Google Play Store.
2. Vervolgens open je de app en start je het registratieproces. Je verifieert jouw account door Check toestemming te geven om eenmalig €0,01 af te schrijven van je rekening.
3. Vergeet niet om gebruik te maken van onze actiecode zodat de eerste 45 minuten gratis zijn.
4. Hierna zoek en reserveer je een Check scooter met de app, om vervolgens naar je bestemming te rijden en deze hier te parkeren. Hierbij moet je er wel opletten dat je binnen het servicegebied van Check blijft.

Kosten
Blijf je binnen het servicegebied van Check dan kost de huur €0,25 per minuut, met een starttarief van €0,50,- Het parkeertarief bedraagt €0,10. Overigens zal er tijdens de introductieperiode van Check tijdelijk geen starttarief in rekening worden gebracht. Bij Check worden de kosten maandelijks in rekening gebracht aan de hand van een automatische incasso. Waarbij ze het totaalbedrag van de gereden ritten van de afgelopen maand in één keer incasseren. Zoals je inmiddels weet, zijn de eerste 45 minuten gratis met de actiecode van Ways2go!

Waar is Check actief?
Rotterdam en Den Haag

Uitproberen?

Ook enthousiast geworden? Kijk hier hoe je de deelscooters gratis kunt uitproberen.

Probeer een elektrische deelscooter