Handige apps voor onderweg
Auteur
Bio

Het ov vind ik ideaal. Want mijn reistijd zie ik als vrije tijd. Hoe chill is dat?

Leestijd
4 min.
Publicatiedatum
12-11-2019

We reizen heel wat af met z’n allen en veel van ons gebruiken een aantal apps om de reis makkelijk, sneller of goedkoper te maken. Kende je deze apps voor reizigers al?

Algemene apps

MaaS-meter

Maasmeter app

Nederlanders staan er om bekend dat ze altijd willen weten wat iets kost, behalve….als het om ons vervoer gaat. Dan kunnen we eigenlijk niet zo goed rekenen. Zo wordt het openbaar vervoer altijd als heel duur beoordeeld. Wij denken dat dit lang niet altijd zo is en willen je graag tips geven hoe je goedkoper kunt reizen. Daarvoor is speciaal de MaaS-meter app ontwikkeld. Deze app geeft na een maand precies aan welke afstanden en ritten je hebt gereden, met welke vervoermiddelen, wat het kost en of er goedkopere alternatieven zijn. Alternatieven die natuurlijk niet drie keer zo lang duren. Wil je ook weten of je geld kunt besparen op je dagelijkse reizen? Download dan de gratis MaaS-meter app.

Download voor Android

Download voor iPhone

Google Maps

google maps app

Google Maps blijft een van de betrouwbaarste routeplanners, zowel voor auto-, ov- als fietsroutes. Oponthoud zie je direct in de app en Maps stelt een andere route voor wanneer de reis niet mogelijk is.

Download voor Android.
Download voor iPhone.

Apps voor ov-reizigers

Moovit

moovit app

Wereldwijd is Moovit de meest gebruikte reisplanner voor het openbaar vervoer. Deze app kun je gebruiken in meer dan 80 landen!

Klik hier voor de iPhone app.
Klik hier voor de Android app.

Ov-chipkaart

ov chipkaart app

Met de officiële app van de ov-chipkaart heb je alle kaartinformatie, zoals saldo, reisproducten en servicepunten bij elkaar.

Klik hier voor de iPhone app.
Klik hier voor de Android app.

Apps voor automobilisten

Onderweg

onderweg app

De Onderweg app waarschuwt je, in je favoriete navigatie-app, voor alles wat je onderweg kunt tegenkomen. Zo geeft de plug-in je snelheidsadvies voor het in- en uitrijden van files. Dat is beter voor de doorstroming en veiligheid van alle weggebruikers. Ook signaleert Onderweg alle flitspalen, files, ongevallen, werkzaamheden, pechgevallen, hulpdiensten en spookrijders.

Bijzonder aan Onderweg is ook dat hij je snelheidsadvies geeft: hij vertelt je wanneer verkeerslichten op groen springen en met welke snelheid je groen licht kunt halen. Verder laat hij zien hoe hoog de boete is als je de maximumsnelheid overschrijdt. Het zien van zo’n dreigend boetebedrag is een goede reden om je voet even van het gaspedaal te halen.

Onderweg is vooralsnog alleen te downloaden voor Android. 

Apps voor fietsers

Fietsknoop

fietsknoop app

Bron: 50plusser.nl

De welbekende fietsknooppunten, wie kent ze niet? Met deze app is het heel gemakkelijk om je zelf samengestelde route te volgen. De app werkt in zowel Nederland, België als Duitsland.

Download voor Android.
Download voor iPhone.

Strava

strava app

Welke activiteit je ook onderneemt, Strava houdt de activiteit bij. Track al je workouts en krijg inzicht in al je prestaties zoals fietssnelheden, maar ook hoogteverschillen.

Download voor Android.
Download voor iPhone.

MAPS.ME

maps me app

Je route plannen zonder internet? Dan heb je MAPS.ME nodig. De app werkt wereldwijd en in elke stad krijg je tot 200 van de interessantste en nuttige plekken te zien.

Download voor Android.
Download voor iPhone.