Handige thuiswerktips

Thuiswerken heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het skippen van je reistijd ‘s ochtends en je hebt waarschijnlijk een rustigere werkplek dan op kantoor. Hoe werk je optimaal thuis? We hebben een paar tips voor je! 

 1. Maak duidelijke afspraken met jezelf
  Wanneer je niet op een bepaalde tijd op kantoor hoeft te zijn, is het verleidelijk om wat langer te blijven liggen of die lunchpauze een stuk ruimer te nemen. Het komt je productiviteit ten goede als je gewoon je ritme aanhoudt en doet alsof je gewoon op kantoor zit. Stel ‘s ochtends een heldere to do-lijst voor jezelf op en streep de taken af die je hebt volbracht.
 2. Bewaak je werktijd
  Wanneer je geen collega’s om je heen hebt, kun je de tijd nog wel eens uit het oog verliezen. Let daarom goed op dat je alsnog je pauzes pakt en wanneer de dag erop zit, sluit je werk dan ook echt af. Zo voorkom je dat je opeens tot laat in de avond doorwerkt.
 3. Beweeg!
  Wanneer je comfortabel thuis werkt, kan het zijn dat je veel langer stil zit dan op kantoor. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen wanneer je pauze hebt, in plaats van een video op YouTube te kijken of een stuk te lezen. De frisse lucht die je krijgt zorgt ook nog eens voor nieuwe energie.
 4. Zorg voor een rustige werkplek
  Sommige mensen kunnen overal werken, maar de meesten onder ons hebben veel profijt van een rustige werkplek. Begin dus niet ‘s ochtends op de bank met je laptop, maar ga bewust aan tafel zitten met goed licht en een fijne stoel.
 5. Zoek contact
  Een hele dag alleen thuiswerken, kan nog wel eens eenzaam voelen. Wanneer je op werk pauze hebt, maak je een praatje met collega’s of ga je lekker een stukje wandelen. Doe dat ook wanneer je thuis werkt! Loop een rondje of ga buiten de deur een kopje koffie halen. Zo kom je ook nog onder de mensen. 

 

Werk jij wel eens thuis? En wat is jouw beste thuiswerktip?