Hoe maak je je wandeling nog leuker?
Auteur
Bio

Het ov vind ik ideaal. Want mijn reistijd zie ik als vrije tijd. Hoe chill is dat?

Leestijd
8 min.
Publicatiedatum
25-05-2020

We fietsen met z’n allen heel wat af in Nederland, maar wandelen is minstens zo leuk en gezond! Wandelen is saai? Echt niet hoor! Je kunt bijvoorbeeld muziek of een podcast luisteren terwijl je wandelt. Maar je kunt je wandeltocht ook nog leuker maken met een (of meerdere) van de volgende apps!

Ommetje

Ommetje is een app, ontwikkeld door de Hersenstichting. Wandelen is niet alleen gezond voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. In de app kun je uitdagingen aangaan met familie en vrienden, maar ook met de rest van Nederland. Ommetje is ontwikkeld in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Na elke wandeling krijg je een interessant feitje van hem te horen.

Download op Google Play.

Download in de App Store.

Geocaching

Fans van speurtochten kunnen hun hart ophalen met de Geocaching app! Aan de hand van coordinaten en aanwijzingen, ga je opzoek naar een geocache in je omgeving. Overal ter wereld zijn geocaches te vinden, dus ook bij jou in de buurt!

Download op Google Play.

Download in de App Store.

Strava

Strava is eigenlijk ontwikkeld voor fietsers en hardlopers, maar je kunt er ook heel goed je wandelingen met bijhouden. Je krijgt na elke wandeling inzicht in interessante data, zoals de afstand die je hebt gelopen, je tempo per kilometer en bijvoorbeeld hoogtemeters.

Wat Strava ook doet, is je wandeling laten zien op een plattegrond van je omgeving. Daar maken mensen goed gebruik van en er wordt echte Strava Art gemaakt met deze functie!

Wat dacht je van Tim de Bruijn, die speciale Rotterdam Strava Art maakte? 

strava art rotterdam

En Lianne van der Wal, die een struisvogel creëerde? 

struisvogel

Download op Google Play.

Download in de App Store.

Gezondheid/Google Fit

iPhones en Android telefoons hebben bijna allemaal een ingebouwde gezondheids-app. Op iPhones heet deze Gezondheid, op Android toestellen kun je Google Fit vinden of downloaden. Deze apps houden je dagelijkse activiteiten vanzelf bij. Daarnaast kun je speciale sport- en slaap-apps koppelen, zodat je een compleet overzicht krijgt van wat je allemaal doet. Haal jij het om 10.000 stappen per dag te zetten?

Download op Google Play.

Meer informatie over iPhone Gezondheid.

Check-in

Check-in is een interessant spel om te spelen wanneer je met collega’s een wandeling maakt op 1,5m afstand. Je kunt het spel natuurlijk ook spelen wanneer je (video)belt met collega’s! Met Check-in leer je meer over je collega’s en hoe ze zich voelen in de huidige situatie. Een fijne manier om je collega’s beter te leren kennen!

Download Check-in hier! (PDF)

Wat doe jij om je wandeling nog leuker te maken?