Hou vaart in de haven

Havenbedrijf Rotterdam werkt in nauwe samenwerking met de Verkeersonderneming en het bedrijfsleven aan het verbeteren van het woon-werkverkeer in het haven- en industriegebied. Dit is van belang om aantrekkelijk te blijven voor het bedrijfsleven en om de haven bereikbaar te houden. Om woon-werkverkeer met het openbaar vervoer op Voorne Putten en in de haven te stimuleren, is het tot eind 2019 mogelijk het OV gratis te proberen.

Anders naar je werk
Bus, metro, boot, elektrische fiets, een speedpedelec… Voor wie het wil, zijn er steeds meer mogelijkheden om van en naar de haven te komen. Sinds december 2018 rijdt er ook openbaar vervoer op de Maasvlakte.

Het OV is vooral handig voor mensen die werken op de Maasvlakte of Europoort-West en wonen op Voorne-Putten of op de noordoever van de Nieuwe Waterweg. Twee bussen verbinden de gemeenten Brielle, Nissewaard met het Transferium en het Distripark op de Maasvlakte (bus: Spijkenisse-Brielle-Transferium en een bus: Transferium-Distripark-Transferium). En dan zijn er natuurlijk nog de diverse Vipre bedrijfsvervoersdiensten die medewerkers vervoeren.

Nieuw: de Hoekse Lijn
De Hoekse Lijn rijdt sinds 30 september 2019 richting Hoek van Holland Haven. Interessant als je in de regio Hoek van Holland-Maassluis woont, zeker in combinatie met de Fast Ferry. De Fast Ferry vaart van Hoek van Holland naar het Transferium Maasvlakte. De fiets mag mee op de Fast Ferry, maar je kunt vanaf het Transferium ook met de bus verder reizen.

Gratis met bus en metro
De Metropoolregio Rotterdam Den Haag biedt in samenwerking met de gemeenten op Voorne Putten, Havenbedrijf Rotterdam en De Verkeersonderneming nu de OV-probeerpas aan. Daarmee kun je de komende herfst en wintermaanden maximaal 2 x 4 weken gratis ontdekken hoe relaxed reizen met de bus en metro kan zijn. Voorwaarden zijn dat je nu minimaal 3 dagen per week met de auto gaat en dat je werkgever zich (ook gratis) aanmeldt voor deze actie.

MEER INFORMATIE OVER DE OV-PROBEERPAS EN AANMELDEN

Kijk ook eens op: www.portofrotterdam.com/houvaartindehaven