Kinderen bezighouden tijdens corona vakantie
Auteur
Bio

Er komen steeds meer manieren van reizen. Waarom zou je dan vasthouden aan een vervoermiddel? Ik probeer ze gewoon allemaal uit. Zo zoek ik naar de slimste manier van reizen.

Leestijd
4 min.
Publicatiedatum
23-02-2021

Mogen de kinderen weer naar school, staat de voorjaarsvakantie alweer voor de deur. Uitjes zitten er momenteel nog niet in en inmiddels zijn de ideeën om de kinderen bezig te houden wel een beetje op. Geen zorgen, Ways2go deelt een aantal tips om de kinderen tijdens de vakantie bezig te houden. Heb je zelf nog tips die niet in dit artikel staan? Laat het ons weten, dan vullen wij het lijstje verder aan.

Knutselen voor een ander

Het is momenteel lastig om bij elkaar op bezoek te gaan. Er zijn vast familieleden of andere belangrijke mensen die leuk vinden om een zelfgemaakt cadeautje te krijgen. Ga een middagje creatief aan de slag. Een boekenlegger, schilderijtje of mooie tekening passen ook nog eens makkelijk door de brievenbus.

Ways2go kleurplaat

Wist je dat je op Ways2go verschillende kleurplaten kunt vinden? Makkelijk wanneer de kinderen zichzelf even kort moeten vermaken. Je kunt ze makkelijk hier downloaden.

Verkleden

Het is misschien een bekende, maar een verkleedpartij verveelt nooit. Wissel de inhoud van de kist af en toe. Heb je een kind? Vraag dan of er een vriendje kan komen spelen.

Maak een speurtocht

In de voorjaarsvakantie is het vaak lekker weer. Neem de kinderen mee naar buiten voor een speurtocht. Informeer bij jou in de buurt bij welke Natuurmonumenten jullie een spoortocht kunnen volgen of maak er zelf een!

Koken

Jullie hebben vast al iets lekkers gebakken samen. Maar hebben jullie al een 3-gangen diner geprobeerd? Op het internet zijn genoeg kinderrecepten te vinden om samen aan de slag te gaan. Leuk en lekker!

Restaurantje spelen

Maak van je huis een restaurant nu we niet meer buiten de deur kunnen eten. Laat je kinderen de broodjes smeren, bestel een maaltijd bij een restaurant bij jou in de buurt of laat hen het diner van de tip hierboven opdienen, zorg voor een leuke schort en koksmuts (kun je trouwens prima zelf in elkaar knutselen). Laat ze een naam voor het restaurant verzinnen en wordt verrast door de creatieve combinaties.

Wissel af met buren of vrienden

Buren of vrienden die ook kinderen hebben? Wissel het oppassen op de kinderen af. Zo kunnen de kinderen met elkaar spelen en heb jij ook af en toe een vrije (werk)dag.

Heb jij nog leuke ideeën? Stuur ze op naar info@ways2go.nl en we zetten jouw idee erbij!