Lopen wordt de trend
Auteur
Bio

Vrij, snel en bewust reis ik door de stad. Hoe ik dat doe? Door lekker te fietsen, of te wandelen.

Leestijd
5 min.
Publicatiedatum
12-11-2019

Om naar je werk of vrienden te gaan, pak je meestal de fiets, auto of de bus. Maar ik voorspel dat lopen de nieuwe trend gaat worden. Weet je waarom?

Uit onderzoek van de universiteit van East Anglia blijkt dat mensen die dagelijks naar hun werk lopen, een betere geestelijke gezondheid ervaren. Het welzijn gaat omhoog, ze kunnen zich beter concentreren en hebben minder last van stress.

Maak je hoofd leeg

Niemand vindt het fijn om stress te hebben. Wanneer je van je werk naar huis loopt, voel je die stress zo wegglijden. Het is echt tijd om te ontspannen. Ik ga zelf nog een stapje verder: het is meditatietijd. Ik gebruik dan de app van Headspace.
Klik hier voor de app in iTunes. 
Klik hier voor de app in Google Play.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een podcast, muziek of een luisterboek. Op internet vind je een enorm assortiment.

Nu zullen een aantal mensen direct zeggen: de afstand naar mijn werk is te groot. Dit lukt niet. De hele route lopen naar het werk lukt ook niet altijd, maar wellicht wel naar je vrienden of naar de trein. Dan sla je de bus of de metro gewoon over.

Gezondheid

Wanneer je ervoor kiest (een deel) lopend naar je werk te gaan, ben je ook nog eens heel gezond bezig. Op die manier kom je al snel aan je dagelijkse half uur beweging. Dokter Yoshiro Hatano kwam in de jaren ‘60 tot de conclusie dat je met een gezonde levensstijl zo’n 10.000 stappen per dag moet zetten. De gemiddelde mens zet er al zo’n 6.000 op een dag, dus je hoeft er maar 4.000 extra te zetten. En die 4.000 haal je makkelijk door een half uur even lekker op te gaan.

Lopen wordt een trend. In de steden wordt steeds meer plaats ingeruimd om de voetganger ruimte te geven en er worden bankjes neergezet om even te relaxen. Loop jij wel eens (een deel) naar je werk, de bioscoop of je vrienden? Wat zijn de beste voetgangersplekken in jouw omgeving? Maak er een foto van en laat het ons weten via info@ways2go.nl!