Met deze gadgets creëer jij overal de ideale werkplek

 Met de ‘Waar werk jij?’ actie helpen we werknemers en werkgevers om de vruchten te plukken van hybride werken. Hybride werken betekent plaatsonafhankelijk werken, waarbij je zelf kunt bepalen waar je je werk doet. Niet meer 5 dagen per week op kantoor, maar thuis of juist op een andere plek. Om hybride te kunnen werken, moet je ook flexibel je werkplek kunnen inrichten. Immers zit je niet meer iedere dag aan hetzelfde bureau, maar je past je aan je omgeving aan. Dit moet wel zo ergonomisch mogelijk, natuurlijk! We delen 10 innovatieve gadgets waarmee je thuis of on-the-go een fijne werkplek kunt creëren.

R-Go Break Coach

 

Vaak is het verleidelijk om aan één stuk door te blijven werken, maar regelmatig pauze nemen is goed voor je energieniveau en productiviteit. R-Go biedt producten zoals een muis of een toetsenbord aan met ingebouwde signalen die je eraan herinneren het werk af en toe even te onderbreken. Terwijl je werkt, verandert het LED-lampje op de muis of het toetsenbord van kleur, zoals bij een stoplicht. Wanneer het licht groen wordt, betekent dit dat je gezond bezig bent. Oranje geeft aan dat het tijd is voor een korte pauze en rood geeft aan dat je te lang hebt gewerkt.

2-in-1 Laptophoes en standard

 

Om comfortabel te kunnen werken, is het belangrijk dat je beeldscherm ongeveer op ooghoogte is afgesteld. Zo verminder je spanning op je nek en schouders. Maar hoe doe je dat als je bijvoorbeeld in de trein of in een café zit? Deze 2-in-1 laptophoes helpt je uit de brand! De hoes beschermt je laptop tijdens je reis en eenmaal aangekomen klap je hem zo uit om als standaard te gebruiken.

Smart Waterfles

 

Iedereen weet dat het belangrijk is om gehydrateerd te blijven. Te weinig water drinken heeft een direct effect op je productiviteit, alertheid en focus. Vooral als je het druk hebt of onderweg bent, kan het lastig zijn om genoeg te drinken. Hoeveel water voldoende is, verschilt ook per persoon. Deze slimme waterfles helpt je om aan jouw persoonlijke waterbehoefte te voldoen. Op basis van jouw lichaam en activiteit berekent de app hoeveel water ideaal is. De subtiele glow op de fles laat je weten wanneer het tijd is voor een slok. Zo blijf je scherp, waar je ook werkt!

Powercube

Powercube

 

Je zit net lekker in je werk en ineens krijg je een pop-up dat de accu van je laptop bijna leeg is. Ook je telefoon staat al op de spaarstand. Je checkt het batterijniveau van je tablet en ja hoor, ook díe moet weer aan de stroom. Als je om je heen kijkt, heb je welgeteld één stopcontact tot je beschikking… Herkenbaar? Dan is de Powercube ideaal voor jou. Deze compacte stekkerdoos heeft 4 contacten en 2 usb-poortjes waar je al je apparaten aan kunt hangen. Daarnaast kun je hem met de bijgeleverde klem bevestigen aan je bureau of tafel, zodat hij niet in de weg ligt.

Akoestisch flex-scherm

Mensen om je heen hebben tijdens het werken is vaak wel gezellig. Bepaalde achtergrondgeluiden of ambient noises kunnen zelfs bijdragen aan je productiviteit. Maar het kan ook voor enorme afleiding zorgen. Het VLINDER flex-scherm helpt je om je af te sluiten van al deze prikkels. Het scherm is gemaakt van duurzaam vilt met geluidsabsorptie. Je kunt hem ook als wandpaneel gebruiken om bijvoorbeeld notities op te hangen. Zit de werkdag er op? Dan klap je hem in tot aktetas om documenten in te bewaren.

Magic flipchart

Even wegstappen van de gebruikelijke werkplek bevordert de creativiteit. Voor een goede brainstorm- of sparringsessie met collega’s is het dan ook fijn om dit eens buiten het kantoor te doen. Met deze Magic flipchart folie tover jij iedere oppervlakte om tot een canvas voor jullie ideeën. Niet langer ben je gebonden aan een whiteboard aan de muur of flipchart-ezel dat je overal mee naartoe moet slepen. De vellen plakken op de meeste gladde ondergronden en zijn eenvoudig weer te verwijderen.

Mini beamer

Hybride werken betekent niet dat je altijd in je eentje zit te werken. Het biedt juist kansen om je collega’s of zakelijke partners eens op een andere plaats te ontmoeten dan op kantoor. Fysiek en mentaal uit het kantoor zijn, kan de samenwerking bevorderen. Je zit meer ontspannen bij elkaar en dit komt de sfeer en communicatie tijdens het werken vaak ten goede. Samen op locatie aan de slag? Een mini beamer kan dan van pas komen. Presentatie geven of conference call met de collega’s op kantoor? Dan tover jij deze projector uit je tas!

Opvouwbaar draadloos toetsenbord

Weinig ruimte, accu leeg, of wil je gewoon even snel de deur uit zonder dat je je laptop hoeft in te pakken? Met dit opbouwbare draadloze toetsenbord kun je voor veel werkzaamheden je laptop thuis laten. Zolang je je tablet of zelfs alleen je smartphone op zak hebt, kun je alsnog aan de slag! Het toetsenbord bevat daarnaast ook een touchpad waardoor je geen losse muis nodig hebt. Perfect voor het uitwerken van notities of het beantwoorden van je e-mail.

Uitwisbaar notitieblok

Soms is het fijn om gewoon met de hand mee te kunnen schrijven in plaats van typen. Met deze Rocketbook zit jij nooit zonder lege bladzijdes! Wanneer je je notities via de app naar je favoriete cloudserver hebt gestuurd, zijn je notities namelijk te wissen met water en een microvezeldoekje. De Rocketbook is in verschillende formaten te krijgen en bevat meer dan 30 pagina’s om naar hartenlust vol te pennen.

Nissad Office Pod

Voor de diehard digital nomad heeft Nissan de Office Pod ontworpen. Met deze camper kun je werkelijk óveral waar je maar wilt werken. Parkeer hem aan het strand of in het bos, klap het kantoor uit en je kunt uit de voeten. Dat is pas plaatsonafhankelijk werken! Jammer genoeg is de Office Pod slechts een concept en verwachten we hem niet snel in de lokale Nissan-showroom te zien. Wél is het een mooi voorbeeld van out-of-the-box denken als het gaat over hybride werken!

Tot slot

Als je het aan ons vraagt is hybride werken de toekomst. Met deze gadgets kun je straks aan de slag waar het jou uitkomt, zonder dat je werkcomfort eronder hoeft te lijden. Heb jij één van deze snufjes al in bezit? Laat ons dan weten of het je bevalt via Facebook, Twitter of Instagram!

‘Waar werk jij?’ is een actie van de Ways2go-campagne waarmee we werknemers en werkgevers helpen om invulling te geven aan hybride werken. Benieuwd hoe jouw organisatie scoort? Doe nu de test en ontvang gratis advies om je op weg te helpen naar een passend beleid voor hybride werken.