Mooie fietsroutes langs de IJssel

Als je over de A20 rijdt tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda zie je vooral bedrijventerreinen en asfalt. Het is daardoor lastig om voor te stellen dat je in het gebied prachtig kunt fietsen! Ten noorden van de A20 ligt Het Groene Hart, en ten zuiden de mooie Krimpenerwaard. Genoeg groen en fietspaden om lekker te fietsen dus! En wie weet inspireert het je om eens de fiets te pakken naar je werk in plaats van de auto? In deze blog zetten we een aantal mooie fietsroutes in het gebied onder elkaar.

Rondje Moordrecht en Krimpenerwaard (60 km)

Waar kun je langer aangesloten door het groen fietsen dan in de Krimpenerwaard? De uitgestrekte polders en goede fietspaden maken de Krimpenerwaard bij uitstek geschikt om een dagje lekker te gaan fietsen. Daarnaast zijn er veel gezellige dorpjes waar je kunt stoppen voor koffie en appeltaart of lunch! Deze route is goed te doen op een e-bike of racefiets.

Bekijk route

Rondje Zevenhuizerplas (24 km)

Een iets korter rondje voor de liefhebbers: een rondje om de Zevenhuizerplas. Deze route gaat daar iets meer stedelijk gebied, maar op de fietspaden rijd je lekker door. Daarnaast is het ook nog mogelijk deze route iets uit te breiden door een stukje langs de Rotte te fietsen!

Bekijk route

Rondje Zoetermeer – Gouda (37 km)

Met deze route fiets je recht door het Groene Hart. Ideaal als je in Gouda woont, maar ook vanuit Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel of Capelle aan den IJssel kun je prima deze route pakken.

Bekijk route

Ontdek de omgeving

Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken in dit gebied. Zo kunnen geschiedenisfans zich even in rampjaar 1672 wanen door de Oude Hollandse Waterlinie te verkennen en kun je als kaaskop je geluk niet op met een fietsroute door Cheese Valley. Stippel je liever je eigen route uit? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van het Fietsroutenetwerk. Daarin kun je naast alle fietsknooppunten ook gemakkelijk zien waar je een e-bike kunt opladen, een hapje kunt eten en waar je kunt overnachten. Genieten geblazen!