Ontspannen na een drukke werkdag?

Wanneer je de gehele dag gefocust bezig bent geweest, is het heerlijk om ’s avonds even bewust te ontspannen. Dat kun je natuurlijk doen door een stukje te fietsen of even lekker buiten te lopen maar je kan ook thuisblijven en de hulp inroepen van een app of van YouTube. We hebben er een aantal voor je geselecteerd.

Walk at home

Een leuke video om even thuis actief te worden is bijvoorbeeld: Walk at home. Je wordt in een actieve stand gezet om thuis loopoefeningen te doen en zo in beweging te komen.

Thuis op de bank

Heb je geen zin om van de bank op te staan. Dan doe je je oefeningen toch op de bank ?

Lumosity

Zoek je iets anders? Denk dan eens aan De Lumosity-app. De app biedt kleine uitdagende spelletjes, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, die je scherp houden en er daardoor voor zorgen dat je de werkdag achter je laat.

Lumosity in de Play store
Lumosity in de App store

Elavate

Ook Elevate laat je hersenen lekker kraken waardoor je alle zaken van overdag achter je laat.

Elevate in de Play store
Elevate in de App store

App Store: https://apps.apple.com/nl/app/elevate-brain-training/id875063456
Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wonder&hl=nl

Calm

Zoek je meer ontspanning? Dan is Calm wellicht iets voor jou. De naam zegt het al. Het is een app die je rustig maakt en wel door middel van meditatie. Deze app kan je ook gebruiken als beginner. Je kunt kiezen of je 3, 5, 10, 15, 20 of 25 minuten wilt mediteren.

Calm in de Play store
Calm in de App store

Headspace

Headspace is op dit moment waarschijnlijk de bekendste meditatie-app. Op een gemakkelijke manier word je begeleid om te starten met mediteren.

Headspace in de Play store
Headspace in de App store

Smiling Mind

Smiling Mind is een non-profit organisatie die mindfulness en meditatie stimuleert. Het voordeel van Smiling Mind is dat ze ook een programma’s aanbieden voor kinderen, jongeren en voor tijdens het sporten.

Smiling Mind in de Play store
Smiling Mind in de App store

Simple Habit

Simple Habit biedt een gratis programma en een betaald programma aan met verschillende thema's zoals slapeloosheid, focus, stress en relaties.

Simple Habit in de Play store
Simple Habit in de App store

The Mandala App

The Mandala App combineert meditatie, Boeddhistische wijsheden en inzichten uit de psychologie en neurowetenschap om je allerlei dingen bij te brengen over uitdagingen van het leven.

The Mandala App in de Play store
The Mandala app in de App store

Sudoku

Ook met Sudoku, je weet wel die negen cijfers die op de juiste manier in de hokjes  gezet moeten worden, kan je helemaal de wereld om je heen vergeten.

Sudoku in de Play store
Sudoku in de App store

Helpt ook dit niet dan raden we je ouderwets een warme douche of een warm bad aan om de dag achter je te laten.

Welke app gebruik jij om te mediteren?