Op stap met een deelscooter

Ook in Krimpen aan den IJssel zien we sinds kort de deelscooters van felyx en GO Sharing. Deelscooters zijn scooters waar iedereen gebruik van kan maken. Lees hieronder hoe je gebruik maakt van een deelscooter.

Hoe werkt een deelscooter van felyx?

Hoe werkt het?

1. Download de felyx app in de App Store of Google Play Store.
2. Klik op “registreer” en doorloop het registratieproces.
3.Houd je rijbewijs en betaalgegevens bij de hand. Deze zijn nodig om een account aan te maken.
4. Vervolgens kun je via de kaart in de app de beschikbare e-scooters vinden. Waarbij je er een kan reserveren (tot 15 min. gratis).
5. Sta je bij de e-scooter? Start dan je rit met de app en rijdt naar je bestemming.
6. Parkeer de e-scooter en sluit je rit via de app correct af. Per gemeente zijn servicegebieden aangewezen waar je de e-scooters kunt parkeren, daar moet je ze ook terugbrengen. Deze gebieden staan in de app. Je kunt wel buiten de servicegebieden rijden. Binnen het servicegebied kun je de felyx overal neerzetten. Een ‘enkele’ reis is dus ook mogelijk.

Wat zijn de kosten?

Het aanmaken van een account is helemaal gratis. Je ontvangt 2 keer 15 gratis rijminuten. Daarna betaal je €0,30 per minuut

Waar kan ik de felyx scooters vinden?

De deelscooters van felyx zijn op verschillende plekken in Krimpen aan den IJssel te vinden.

Hoe werkt een deelscooter van GO Sharing?

Hoe werkt het?

  1. Allereerst download je de Go Sharing app via de App Store of Google Play Store.
  2. Open de app en doorloop het registratieproces.
  3. Op de kaart in de app zie je alle beschikbare voertuigen staan. Reserveer je voertuig en volg de kaart om hem te vinden. Je hebt 15 minuten om bij het voertuig te komen.
  4. Yes! Je hebt je GO Sharing gevonden. Check ‘m eerst op eventuele schades en geef deze door via het uitroepteken (!) in de app. Start je rit door de QR code te scannen of klik op ‘start’ in de app. Veel rijplezier!
  5. Behoefte aan een korte pitstop tijdens je rit? Gebruik dan de ‘parkeermodus’ voor €0,10 per minuut. De scooter gaat uit, maar is nog steeds alleen voor jou beschikbaar.
  6. Je rit beëindigen kan alleen in het servicegebied. In de app is dit gebied lichtgroen gemarkeerd. Parkeer de scooter netjes en druk op ‘Beëindig rit’.

Kosten

Je kunt de voertuigen al vanaf €0.23 per minuut gebruiken, zonder verborgen kosten. Betalen kan met CreditCard, iDeal en PayPal.

Waar is GO Sharing actief

De GO Sharing scooters zijn op verschillende plekken in Krimpen aan den IJssel te vinden.