Oproep: wat is jouw leukste OV-looproute?
Auteur
Bio

Het ov vind ik ideaal. Want mijn reistijd zie ik als vrije tijd. Hoe chill is dat?

Leestijd
2 min.
Publicatiedatum
02-01-2020

Op donderdag 2 april is het nationale Wandel naar je werk-dag. Nu zijn er relatief weinig mensen die op loopafstand van hun werk wonen, maar sla dan die metrohalte over en loop het laatste stuk! Ways2go roept mensen op om de leukste looproute in de stad te delen. Je kunt je verhaal mailen naar info@ways2go.nl.

Wandel naar je werk-dag

Wandel naar je werk dag is dé dag waarop iedereen wordt uitgedaagd naar je werk te lopen, een of twee haltes eerder uit te stappen of de auto wat verder weg te zetten. Professor Dr. Erik Scherder: “Lopen is een belangrijk onderdeel van je werk. Lopen bevordert namelijk de creativiteit, verlaagt stressgevoelens en verhoogt de productiviteit.” Aangenomen wordt dat je met ongeveer 10.000 stappen per dag voldoende lichaamsbeweging hebt. Lopen is niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor je omgeving. Zo heb je geen luchtvervuiling, geluidsoverlast, parkeerproblemen, files en vertragingen.

Prijzen winnen

Wil je met je collega’s een challenge aangaan wie het meeste wandelt? Download dan de gratis Endomondo app.
Klik hier voor de iPhone-app.
Klik hier voor de Android-app.

Fijne routes door de stad

Wij zijn vooral benieuwd wat jullie een prettige route vinden om te lopen. Langs de winkels op de Lijnbaan? Of gezellig door de wijk van Blaak naar Beurs? Welke route lopen jullie graag? Laat het ons weten, dan bundelen we de leukste routes in Zuid-Holland op een kaart.