Ov-hub: Transferium Maasvlakte

Het Transferium Maasvlakte heeft de bereikbaarheid van de Maasvlakte fors vergroot. Dankzij deze OV-hub waar diverse vervoersstromen zoals bus, ferry en (deel)fiets bij elkaar komen is de Maasvlakte beter bereikbaar geworden en wordt de drukke A15 ontzien. Het Transferium past goed in de bereikbaarheids- én duurzaamheidsambities van het Havenbedrijf.

Sinds kort is de Maasvlakte bereikbaar per openbaar busvervoer. Dat betekent dat ook het meest westelijk gelegen stukje Nederland via openbaar busvervoer is ontsloten voor forenzen, bezoekers en recreanten. Vooral mensen die werken op de Maasvlakte en wonen op de noordoever van de Nieuwe Waterweg of op de lijn Brielle-Spijkenisse kunnen profiteren van de nieuwe voorziening.

In het westelijk havengebied werken ongeveer 7.000 mensen bij zo’n 50 bedrijven. Als gevolg van de aanleg van een nieuw distributiecentrum en de uitbreiding van bestaande bedrijvigheid, komen daar de komende jaren nog minimaal 1.500 werknemers bij.

Op het Transferium zijn haltes en voorzieningen voor zowel bedrijfs- als openbaar busvervoer. Het is een overstaplocatie voor gezamenlijk bedrijfsvervoer dat deel uitmaakt van het regionale openbaar vervoerssysteem de Hoekse Lijn en de Fast Ferry. Vanaf diverse plaatsen uit de wijde omgeving brengt de Maasvlakte Office Shuttle van Vipre de werknemers naar het Transferium.

Het Transferium Maasvlakte is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het Havenbedrijf Rotterdam en de Verkeersonderneming.

Meer informatie vind je via deze link.