Pimp je fiets
Auteur
Bio

Vrij, snel en bewust reis ik door de stad. Hoe ik dat doe? Door lekker te fietsen, of te wandelen.

Leestijd
4 min.
Publicatiedatum
13-05-2020

Is jouw fiets ook zo gewoontjes en standaard? Met een paar simpele Do It Yourself trucs heb je zo een hippe fiets. Je fiets pimpen doe je gemakkelijk met een beetje knippen, plakken en knutselen. Wij hebben een aantal inspirerende projecten uitgezocht die je thuis kan maken!

Washitape

Washitape is een soort plakband in allerlei kleuren en soms met leuke patronen of figuurtjes. Je kan het gemakkelijk op je fiets plakken en als je het zat bent haal je het er makkelijk weer af!

washitape fiets

Stiften

Met watervaste stiften kan je ook van alles tekenen op je fiets. Het zal wel makkelijker gaan op een fiets met een lichte kleur als basis. Onderstaand voorbeeld, wat er graffiti-achtig uitziet, is wel een behoorlijk werkje maar dan heb je wel wat!

stiften fiets

Timmeren

Voor de klussers onder ons is er dit idee waarin je extra opslagruimte creëert in je fiets. Je kunt zo bijvoorbeeld een uitgebreide picknick meenemen!

fiets picknick

Haken & breien

Heb je nog een bolletje wol in de kast liggen? Maak er dan wat moois van voor je fiets. Een lekkere hoes voor om het zadel of een jasbeschermer zijn hier mooie voorbeelden van!
jasbeschermer breien zadelhoes breien 

 

Heb jij een van deze knutselwerkjes al zelf geprobeerd? Of wil je toch liever je fiets verven? Lees dan dit blog waarin wij uitleggen hoe je je fiets kunt verven!

Wat doe jij om je fiets te pimpen?