Probeer nu gratis de deelauto's van Hely, Greenwheels MyWheels en SIXT share
Auteur
Bio

Graag zou ik vaker gebruik maken van het ov. Maar vooralsnog voel ik mezelf erdoor beperkt. Daarom vertrouw ik nu nog steeds op mijn auto.

Leestijd
5 min.
Publicatiedatum
16-11-2020

Samen met de aanbieders Greenwheels, Hely, MyWwheels en SIXT biedt Ways2go een actie aan waarbij mensen gratis de deelauto in Den Haag kunnen uitproberen. Let op: De actie is voor mensen die nu nog geen account hebben bij de deelauto aanbieders. Heb je al een account bij een van de aanbieders? Dan is het helaas niet mogelijk om je aan te melden bij die aanbieder. Je kunt dan wel gebruik maken van een andere aanbieder. Het kan een dag duren voordat je de code ontvangt.

Lees hieronder hoe je per aanbieder gebruik kunt maken van de actie.

Hely

Met Hely ga je op pad met al je favoriete deelvervoer, simpel via één app. In tegenstelling tot de meeste deelvervoeraanbieders richt Hely zich niet op één specifiek vervoermiddel, maar wil het jou als gebruiker gemakkelijk maken door alle soorten deelvervoer aan te bieden via één app.

Hoe werkt het?

 1. Meld je aan bij Ways2Go voor Hely. Je ontvangt dan een persoonlijke mail met uitleg hoe je jouw account kunt activeren.
 2. Download de Hely app via de App Store of de Play store en klik op de activatielink.
 3. Vul je gegevens in en kies een Hely pakket.
 4. Koppel nu alleen nog je rijbewijs en je bent klaar om te gaan!

Ga naar een van de twee Hely Hubs in Den Haag. Start je rit in de app met een deelauto naar keuze. Je kunt ook een auto van tevoren reserveren! Met de Hely app open je de auto. Onderweg zet je de deelauto op en van het slot met de autosleutel. Zet na je rit de auto weer terug op dezelfde plek. Sluit de auto met de knop ‘Sluiten’ in de app en klik op ‘Stop mijn rit’ om de huur te stoppen.

Wat zijn de kosten?
De kosten bij Hely verschillen per type voertuig en per pakket. Het Hely GO pakket kost €0 per maand en daarmee betaal je €8,50 per uur voor een City Car. Dit eerste uur krijg je bij deelname aan deze actie van Hely cadeau!
Kies je voor een Hely FLOW pakket, dan betaal je slechts €6 per uur voor een City Car. Het Hely FLOW pakket kost €30 per maand, met 50% introductiekorting op je eerste maand.

Bij Hely geldt een starttarief van 1 uur en daarna betaal je per minuut. Heb je een Hely FLOW pakket? Dan betaal je maximaal voor 6 uur per 24 uur met het maximum dagtarief!

Waar is Hely actief?
Je vind een Hely Hub in Den Haag, Rotterdam, Delft, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Ede en Rijswijk. Met jouw Hely account kun je van alle Hely Hubs en voertuigen gebruik maken, maar je voertuig zet je wel altijd weer terug op dezelfde hub. Met deze actie kun je de auto’s in Den Haag uitproberen.

Greenwheels

De deelauto’s van Greenwheels vind je op meer dan 1.850 locaties in Nederland en zijn goed herkenbaar door de opvallende rode kleur. Met deze actie kun je de auto’s in Den Haag uitproberen. In de app vind je waar de dichtstbijzijnde Greenwheels auto staat en kun je hem direct reserveren. Je opent de auto met behulp van je ov-chipkaart of Greenwheels kaart.

Hoe werkt het?

 1. Meld je aan bij Ways2Go voor Greenwheels. je ontvangt dan een persoonlijke mail hoe je jouw account kunt activeren.
 2. Download de app via Google Play of de App Store, of registreer via de website.
 3. Met je ov-chipkaart, Greenwheels kaart of app kun je de auto openmaken. Uit het dashboardkastje pak je de boardcomputer, die je unlockt met een pincode. Haal de sleutel eruit en start de auto. Wanneer je klaar bent met je Greenwheels auto, zet je hem terug op de originele parkeerplaats.

Wat zijn de kosten?
De prijzen van Greenwheels variëren van €0 per maand tot €25 per maand, €3 per uur tot €11 per uur en van €0,12 per kilometer tot €0,39 per kilometer. Bekijk de website voor meer informatie.

Waar is Greenwheels actief?
Greenwheels is actief door heel Nederland. Op de website of via de app kun je zien waar een Greenwheels auto bij jou in de buurt is te vinden. Met deze actie kun je de auto’s in Den Haag uitproberen.

MyWheels

MyWheels is jaren geleden ontstaan vanuit het idee om een auto met de buren te delen. Het is immers zonde wanneer meerdere auto’s vaak stilstaan, terwijl ze gedeeld kunnen worden. MyWheels wil daarom met autodelen het aantal auto’s in Nederland terugdringen van 9 miljoen naar 1 miljoen in 2030. Inmiddels zijn er meer dan 650 deelauto’s in Nederland te vinden en ruim 75.000 autodelers actief via Mywheels.

Hoe werkt het?

 1. Meld je aan bij Ways2Go voor MyWheels. je ontvangt dan een persoonlijke mail hoe je jouw account kunt activeren.
 2. Download de app via Google Play of de App Store. Maak een account aan en gebruik hierbij de actiecode die je per mail hebt ontvangen.
 3. Zoek een auto die je wilt huren en vul in wanneer en hoe laat je de auto nodig hebt. Alle auto’s kun je openen met je smartphone en de meeste auto’s ook met je ov-chipkaart. Je kunt een account aanmaken als je een rijbewijs en bankrekening hebt en minimaal 18 jaar oud bent.

Wat zijn de kosten?
Er is een uurprijs en een dagprijs beschikbaar bij MyWheels, maar de prijzen verschillen per model. Op de website vind je meer informatie over de prijzen.

Waar is MyWheels actief?
MyWheels heeft 60 deelauto’s verspreid over heel Den Haag, 22 daarvan zijn elektrisch. In Zuid-Holland vind je de deelauto’s van MyWheels ook in Leiden, Delft en Rotterdam. Daarnaast zijn ze te vinden in andere grote Nederlandse steden. Bekijk op de website van MyWheels waar je een deelauto bij jou in de buurt kan vinden. Met deze actie kun je de auto’s in Den Haag uitproberen.

SIXT

SIXT biedt nu ook de optie tot carsharing! Via de app heb je toegang tot een ongelimiteerde hoeveelheid auto’s. Je kiest zelf hoelang je een auto wil gebruiken en het grote voordeel is dat je de auto in servicegebieden in heel Nederland terug kunt brengen, én bij elke SIXT vestiging. Daarnaast zijn alle auto’s ook nog eens elektrisch!

Hoe werkt het?

 1. Meld je aan bij Ways2Go voor SIXT. Je ontvangt dan een persoonlijke code per mail waarmee je jouw account kunt activeren. Let op, het kan een paar uur duren voordat je de code ontvangt.
 2. Download de SIXT app. Je vindt hem in de App Store en de Google Play Store.
 3. Maak een account aan, vul je gegevens in en gebruik de code die je per mail hebt ontvangen. Daarna kun je gemakkelijk zien welke auto’s zich in de buurt bevinden, een auto reserveren en vertrekken. Met de app open je de auto en de sleutel vind je in het dashboardkastje. Wanneer je je bestemming hebt bereikt, leg je de sleutel daar weer terug en sluit je de auto af met je app.

Wat zijn de kosten?
Het basistarief bij SIXT is €0,19/minuut. Daarnaast is er een dagtarief van €76 en kun je met je auto 200 kilometer rijden. Daarna worden er extra kosten per kilometer geteld. Ook werkt SIXT met verschillende pakketten, wanneer je een speciale auto of voor een bepaalde tijdsduur wil lenen.

Waar is SIXT actief?
SIXT deelauto’s kun je lenen in een van de servicegebieden, dat zijn Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Je brengt ze gemakkelijk terug in een servicegebied of in een van de vestigingen. Met deze actie kun je de auto’s in Den Haag uitproberen.

Uitproberen?

Ook enthousiast geworden? Kijk hier hoe je de deelauto’s van Hely, Greenwheels, MyWheels en SIXT gratis kunt uitproberen.

Probeer een deelauto