Remco Idema is fietser van het jaar 2018

We waren dit jaar weer op zoek naar de Fietser van het jaar! De zoektocht naar fietsers met een bijzonder verhaal of omdat ze weer en wind trotseren om naar hun werk te komen. Lees hieronder het verhaal van Remco Idema, die er in 2019 jaar met de prijs "Fietser van het jaar 2018!" vandoor ging.

Remco Idema

Wie is jouw fietsheld en mag zich Fietser van het jaar 2018 noemen? Degene die de meeste stemmen en aanbevelingen kreeg, was Remco Idema uit Den Haag. Remco is fysiotherapeut en zijn motto is: gezond, mobiel en onafhankelijk! Dat wil hij niet alleen voor zijn patiënten maar ook voor zichzelf.

Remco: “Dat betekent dat ik geen bedrijfspand heb, maar met de elektrische bakfiets naar al mijn patiënten fiets. In de bakfiets zit de behandeltafel, mijn pc, handdoeken, olie,
trainingsmateriaal, etc. Alles past er met gemak in. Ik kan voor de deur van mijn patiënten parkeren, heb geen files en vertragingen, hoef niet te zoeken naar een parkeerplek en betaal geen parkeergeld. Practice what you preach! Ik wil mijn patiënten het goede voorbeeld geven en ik vind het ontzettend leuk dat ze nu op mij hebben gestemd als Fietser van het jaar 2018. Dat betekent veel voor mij.”

10.000 kilometer op de bakfiets

Remco kijkt niet op tegen een beetje fietsen. In oktober 2018 is hij zelfs op de Dag van de Duurzaamheid, met zijn bakfiets naar Arnhem gereden om daar een presentatie te
geven. “Ik had toen wel twee accu’s bij mij. Maar het ging prima.” Alles bij elkaar heeft hij vorige jaar 10.000 kilometer gefietst. Remco: “De fiets is een prima vervoermiddel. Met de perfecte snelheid om alles te zien, te ruiken en te ervaren. Wat wil je nog meer.”

Remco kreeg niet alleen een bos bloemen maar ook een Award met daarop Fietser van het jaar 2018!