Samenreistips
Auteur
Bio

Graag zou ik vaker gebruik maken van het ov. Maar vooralsnog voel ik mezelf erdoor beperkt. Daarom vertrouw ik nu nog steeds op mijn auto.

Leestijd
4 min.
Publicatiedatum
06-03-2020

De meesten van ons reizen zo’n 4 dagen per week van en naar werk, helemaal alleen. Dat kan een stuk leuker, namelijk door samen te reizen met een vriend(in) of collega! Dit zijn een aantal voordelen van samen reizen.

 1. Je kunt de kosten van je rit delen.
  Wanneer je besluit te carpoolen, kun je gemakkelijk de brandstofkosten met elkaar delen. Of je pakt elke keer een andere auto. Maar ook wanneer je met de trein reist, scheelt dit. Met de meeste abonnementen van NS kun je namelijk een medereiziger meenemen en deze persoon reist dan met 40% korting. Dat scheelt nogal! 
 2. Het is een stuk gezelliger.
  Meezingen met de radio is lekker, maar een beetje kletsen met een collega is toch een stuk gezelliger! Ook in de trein is je collega waarschijnlijk een stuk spraakzamer dan je anonieme overbuurman. 
 3. Het is een stuk relaxter
  Door samen te reizen en te carpoolen hoef je niet altijd zelf aan het stuur te zitten en dus gefocust te zijn. Wanneer je meereist, kun je ook onderuit zitten, naar buiten starenof misschien wel even wegdommelen.
 4. Reistijd is werktijd.
  Samen reizen met een collega is niet alleen gezellig, je kunt die tijd ook heel praktisch inzetten. Wat dacht je van even overleggen voordat je een vergadering in gaat, of je alvast voorbereiden op de presentatie die je zometeen gaat geven? 
 5. Je bent samen op tijd (of te laat).
  Wanneer je samen reist met iemand, heb je net iets meer verantwoordelijkheid om op tijd op te staan en naar werk te vertrekken. Je bent immers niet alleen. De kans is dus groter dat je lekker op tijd op je werk bent. En mocht je nou in de file terecht komen of je trein heeft vertraging, dan ben je tenminste niet alleen ;-). 
 6. Samen reizen is goed voor het milieu.
  Met het openbaar vervoer reizen is natuurlijk al een slimme keuze, maar ook wanneer je carpoolt, scheelt het al heel veel CO2-uitstoot! Samen reizen is een duurzame keuze. Een andere kant van samen reizen, is natuurlijk ook nog deelvervoer! Je reist wellicht niet met iemand samen, maar door het vervoermiddel met veel mensen te delen, en daardoor optimaal te gebruiken, reis je ook op een duurzame manier. 

 

Reis jij ook wel eens samen met iemand?