Zó houd je werk en privé gescheiden tijdens thuiswerk

Zoals vele andere Nederlanders op het moment zal jij ook waarschijnlijk vanuit huis moeten werken. Misschien werk je al bij een bedrijf dat flexibel omgaat met thuiswerken misschien niet. Voor velen zal dit een geheel nieuwe situatie zijn.
Hoe zorg je de komende dagen/weken voor een gezonde balans tussen werk en privé als je vanuit huis moet werken? We geven je hieronder een aantal tips!

1. Goedemorgen!

Start je dag met dezelfde ochtendroutine zoals je die normaal ook altijd doet.
Douchen, ontbijten en je aankleden. Blijf niet de hele dag in je pyjama of huispak zitten.

2. Welkom op kantoor

Zorg ervoor dat je een plek in huis creëert waar je ongestoord je werk kan doen. Zorg voor een comfortabele stoel en scherm op ooghoogte.
Zijn jij en je partner samen thuis en delen jullie nu dezelfde ruimte? Kijk of je meetings op verschillende tijden kan inplannen. Dan voorkom je de kans dat je door elkaars videocall heen praat.

3. Hey kids!

Ouders met kinderen. Dit is nu even aanpoten. Probeer samen de zorg te verdelen, zo kan bijvoorbeeld de een in de ochtend de zorg van de kinderen op zich nemen. In de middag neemt je partner het van je over. Op deze manier kan je er toch voor zorgen dat je een halve dag zo goed als ongestoord aan de slag kan en de belangrijkste taken kan afvinken.

4. Lunch!

Vergeet niet pauze te nemen. Als je thuis werkt ben je sneller geneigd door te werken. Sta op, maak een lekker lunch voor jezelf. Video bel je collega’s, zo kan je toch nog een beetje samen lunchen. Ga na de lunch even een frisse neus halen. (Let op de gepaste afstand van 1,5 meter.)

5. Ring Ring!

Blijf in contact met je collega’s. Kijk of het mogelijk is om samen elke dag te beginnen met een videocall. Bespreek wat jullie die dag gaan doen en waar je hulp bij kan gebruiken. Sluit elke dag samen af met een videocall en bespreek hoe je dat is verlopen.

6. Afleidingen

Even snel de was doen, toch even nog een aflevering afkijken van gisterenavond. Allemaal heel verleidelijk, de baas kijkt toch niet mee in huis? Probeer dergelijke dingen te bewaren voor het einde van de dag of het weekend. Zoals je dat normaal ook zou doen als je naar kantoor zou gaan.

Het is voor velen een gekke situatie ineens vanuit huis te moeten werken. Houd in gedachte dat als we allemaal de richtlijnen van het RIVM aanhouden des te sneller we weer naar kantoor kunnen en het normale leven weer op kunnen pakken.

Wat is jouw ultieme tip voor de balans tussen werk en privé? De toen beste tips worden beloond met een leuk pakket.