Tools om digitaal samen te werken
Auteur
Bio

Er komen steeds meer manieren van reizen. Waarom zou je dan vasthouden aan een vervoermiddel? Ik probeer ze gewoon allemaal uit. Zo zoek ik naar de slimste manier van reizen.

Leestijd
5 min.
Publicatiedatum
18-03-2020

Wanneer je thuiswerkt, heb je soms toch de hulp nodig van je collega’s. Even samen bespreken wat er die dag moet gebeuren of een snel overleg over een lopende actie. Dat kun je natuurlijk per mail doen, maar je kunt ook een van de volgende tools gebruiken!

Google Hangouts Meet

Google Meet

Kosten: Gratis, maar abonnement op G Suite nodig.

Platforms: Android, iPhone, Windows, Mac

Google heeft een eigen platform opgezet, speciaal gericht op videoconferenties. Wanneer je een G Suite abonnement hebt, kun je videobellen starten met maximaal 25 deelnemers. Wanneer je geen G Suite abonnement hebt, kun je alleen uitgenodigd worden voor videobellen.

Skype

Skype

Kosten: Gratis

Platforms: Android, iPhone, Windows, Mac, Linux

Skype is waarschijnlijk de bekendste videobel-tool van allemaal. Met maximaal 50 deelnemers kun je videobellen. Daarnaast kun je ook gemakkelijk bestanden delen, chatten en gesprekken opnemen.

Zoom

Zoom

Kosten: Gratis, met mogelijkheid om een abonnement te nemen met meer opties.

Platforms: Android, iPhone, Windows, Mac

Zoom is recent pas vrij populair geworden in Nederland. Je kunt videobellen met maximaal 100 deelnemers, chatten, bestanden delen en gesprekken opnemen. De maximale duur van videobellen is 40 minuten, tenzij je een abonnement neemt.

Slack

Slack

Kosten: Gratis

Platforms: Android, iPhone, Windows, Mac, Linux

Slack is een handig communicatieplatform dat door veel mensen en bedrijven al wordt gebruikt. Je kunt videobellen met maximaal 15 deelnemers.

Whatsapp

WhatsApp

Kosten: Gratis

Platforms: Android, iPhone, Windows, Mac

Veel van ons zullen Whatsapp al op hun telefoon of laptop hebben staan, dus dat is gemakkelijk. Het nadeel van videobellen met Whatsapp is dat er maximaal 4 mensen aan deel kunnen nemen.

Microsoft Teams

microsoft teams

Kosten: Gratis, met optie tot abonnementen.

Platforms: Android, iPhone, Windows, Mac

Microsoft Teams is een gratis tool voor videobellen, maar met beperkte opties in aantal deelnemers en bestanden die je kunt uploaden. Wanneer je voor een betaalde versie gaat, veranderen deze limieten.

FaceTime

facetime

Kosten: Gratis

Platforms: iPhone, Mac

FaceTime is een gemakkelijke optie voor mensen die een iPhone en/of Mac bezitten. Het nadeel is echter dat mensen zonder Apple product niet deel kunnen nemen. Aan een videogesprek kunnen maximaal 32 mensen deelnemen.

Houseparty

houseparty

Kosten: Gratis

Platforms: Android, iPhone, Chrome, Mac

Houseparty is wellicht niet geschikt voor zakelijke gesprekken, maar wel een ontzettend leuke tool om te videobellen met vrienden. Leuk voor tijdens je pauze of na werk!

Welke tool gebruik jij om te videobellen wanneer je thuiswerkt?  En hoe bevallen ze? Wat gebruik
je vaak? Wat mis je?

Factsheet "Tools voor digitaal samenwerken"

Vind je dit artikel nou handig? Dan kun je hem hier downloaden en bij de hand houden wanneer je aan het thuiswerken bent.