Top 10: mooiste stations van Nederland

Als je op de trein staat te wachten, doe je dat liever op een mooi station dan op een oud en vervallen exemplaar. In Nederland zijn we altijd bezig om stations te vernieuwen en te verbeteren. Ze lijken soms wel op eeuwigdurende bouwputten. Maar het resultaat mag er vaak wezen! We nemen je mee op reis langs onze tien mooiste stations: prachtig nieuw of historisch oud.

10. Maastricht

Ways2go_Stations_NS_Trein_Steden_Nederland_Maastricht

Dit oude station in de Limburgse hoofdstad is geopend in 1853, met haar mooie trapgevels verdient zij een plekje in onze top tien.

9. Den Haag HS

Ways2go_Stations_NS_Trein_Steden_Nederland_Den_Haag

Het oudste station van Den Haag! De naam Hollands Spoor is ontleend aan de vroegere Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij.

 

8. Valkenburg

Ways2go_Stations_NS_Trein_Steden_Nederland_Valkenburg

Dit station is het oudste nog bestaande station van Nederland. Het stationsgebouw ziet er kasteelachtig uit en geeft je daardoor een sprookjesachtig gevoel.

7. Arnhem

Ways2go_Stations_NS_Trein_Steden_Nederland_Arnhem

Het vernieuwde station van Arnhem heeft prachtige perron overkoepelingen gekregen, hierdoor komt er veel licht binnen en voelt het lekker ruimtelijk aan.

6. Station Lansingerland-Zoetermeer

[caption id="attachment_1297" align="aligncenter" width="534"]station lansingerland © Jannes Linders[/caption]

Het treinstation is begin december 2018 in gebruik genomen en een prachtig bouwwerk waar trein, metro, bus, auto en fiets samenkomen op één punt.

5. Den Haag Centraal

Ways2go_Stations_NS_Trein_Steden_Nederland_Den_Haag_Centraal

Een station dat al een tijdje op de schop is maar nu toch echt vorm krijgt. Met name het mooie en bijzonder dak zorgt ervoor dat dit station op nummer vijf is beland.

4. Haarlem

Een prachtig oud station, waarin in het midden nog een oud gebouw staat waar de oude wachtkamers zich bevinden. Hierin worden zelfs feesten gegeven.

3. Amsterdam Centraal

Ways2go_Stations_NS_Trein_Steden_Nederland_Amsterdam_Centraal

Het op een na drukste station van Nederland, ontworpen door Pierre Cuypers. De voorkant van het station is nog steeds historisch mooi...

2. Groningen

Ways2go_Stations_NS_Trein_Steden_Nederland_Groningen

Het 'Hoofdstation' voor de Groningers staat op de tweede plek in onze lijst. Dat heeft het te danken aan het prachtige hoofdgebouw met versierd plafond.

1. Rotterdam Centraal

Ways2go_Stations_NS_Trein_Steden_Nederland_Rotterdam

Natuurlijk zetten wij ons prachtige nieuwe station op nummer 1!

 

Ben jij het eens met onze top 10? Welke stations van Nederland vind jij het mooist? Laat het ons weten!