Verken de stad met een restaurantwandeling
Auteur
Bio

Er komen steeds meer manieren van reizen. Waarom zou je dan vasthouden aan een vervoermiddel? Ik probeer ze gewoon allemaal uit. Zo zoek ik naar de slimste manier van reizen.

Leestijd
3 min.
Publicatiedatum
22-04-2021

We kunnen nog steeds niet naar de horeca, festivals of andere evenementen. Inmiddels zijn alle nodige klusjes aan het huis gedaan en begint de verveling in het weekend steeds meer toe te slaan. Wat kun je in deze tijd nog wel doen? Onlangs kwam ik tijdens een speurtocht op Google de restaurant wandeling tegen. Een leuk uitje waarmee je gelijk de lokale horeca  kunt steunen en nieuwe restaurants kunt ontdekken.

De wandelingen worden door diverse websites aangeboden. Variërend in prijs, soorten restaurants, steden en afstanden. Natuurlijk kun je ook zelf je route maken langs je eigen favoriete restaurants. Veel restaurants zijn namelijk open voor het afhalen van kleine gerechtjes, snacks of volledige maaltijden.

Hoe werkt het

Onze wandeling is geboekt via heerlijk.nl, maar je kunt natuurlijk ook een andere aanbieder kiezen (zie hieronder). In principe werkt het overal hetzelfde. Je selecteert de route die je wilt wandelen, kiest een datum en selecteert eventueel een aanvullend arrangement. Betalen kan helemaal online en binnen korte tijd krijg je de tickets per mail opgestuurd. Deze tickets kun je tijdens je wandeling op je mobiele telefoon laten zien. Ik had een route in een stad waar ik de weg ken, maar in een onbekende stad kan ik mij goed voorstellen dat je dan prima van restaurant naar restaurant kunt lopen via de navigatie op je telefoon.

Conclusie

De restaurantwandeling is een leuke manier om een (nieuwe) stad te ontdekken. Daarnaast heb ik ook wat restaurants ontdekt waar ik in de toekomst zeker een keer ga eten. Natuurlijk is de combinatie met wandelen ook erg fijn. Je loopt eens een andere route dan in je eigen wijk. En dit uitje is ideaal om met een paar vrienden en familie te doen. Doordat je alles buiten doet kun je goed de afstand bewaren en toch op een leuke manier weer bijpraten. Check vooraf wel even de geldende maatregelen zodat je niet met te veel mensen op pad bent.

Je boekt een restaurant wandeling onder andere bij:

https://www.restaurantwandeling.nl
https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling
https://www.tastywalk.com/