Vitaliteitsapps
Auteur
Bio

Het ov vind ik ideaal. Want mijn reistijd zie ik als vrije tijd. Hoe chill is dat?

Leestijd
7 min.
Publicatiedatum
18-01-2021

Je weet waarschijnlijk hoe belangrijk het is om gezond te leven en in beweging te zijn, en te blijven! Al helemaal nu we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken en ons fietstochtje naar werk of het station moeten missen. We hebben een aantal vitaliteitsapps voor je verzameld, waarmee je gemakkelijk je beweging per dag of activiteit kunt bijhouden. En je krijgt ook nog eens interessante inzichten over je activiteiten!

Ommetje

De app Ommetje is ontwikkeld door de Hersenstichting. Wandelen is namelijk niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid! Met de app houd je niet alleen je wandeling bij, je kunt ook uitdagingen aangaan met vrienden, familie en andere Nederlanders! 

Download voor Android.

Download voor iPhone.

SamenGezond

Gezond leven is voor iedereen belangrijk, maar net iets makkelijker wanneer je het samen doet! SamenGezond geeft je bruikbare tips en coaching, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, interesses en doelen. Daarnaast kun je ook meedoen aan de Weekdoelen, waar je beloningen mee kunt verdienen. 

Download voor Android.

Download voor iPhone.

Google Fit / Apple Health

Google Fit en Apple Health zijn wellicht de makkelijkste apps, want ze staan in 90% van de gevallen al op je smartphone! Fit en Health tracken de hele dag door je beweging, maar ze kunnen zoveel meer bijhouden dan dat. Wat dacht je van slaap, hartslag en voeding? Duik eens in de apps en ontdek zelf welke dingen je bij wilt laten houden door de app. 

Download voor Android.

Download voor iPhone.

Actify

Actify is een app die je kleine gezonde gewoontes leert. Wanneer je kleine stappen neemt, is de kans namelijk groter dat je (gezonde) gewoontes aanleert en vol weet te houden. Wanneer je begint, krijg je een aantal Mini’s (doelen) om je gezonde gewoontes mee te starten. Elke keer wanneer je een Mini hebt gedaan, kun je hem afvinken! 

Download voor Android.

Download voor iPhone.

Activiteitstrackers

Wil je nog meer inzicht in je activiteiten? Dat kan! In dit blog hebben we een aantal apps verzameld waarmee je je activiteiten kunt tracken. 

Wat is jouw favoriete vitaliteitsapp en wat houd je allemaal bij?