Werkzaamheden rondom Leiden Centraal
Auteur
Bio

Het ov vind ik ideaal. Want mijn reistijd zie ik als vrije tijd. Hoe chill is dat?

Leestijd
3 min.
Publicatiedatum
05-02-2020

In de week van 8 tot en met 16 februari werkt ProRail aan het spoor rondom Leiden Centraal. De noord- en oostkant van het station worden aangepakt en deze werkzaamheden horen bij de grote spoorvernieuwing. Onder andere worden wissels en sporen vervangen tijdens deze werkzaamheden.

Tijdens deze werkzaamheden is er minder of geen treinverkeer mogelijk en de treinen die rijden, zullen korter zijn dan normaal. Houd er rekening mee dat je te maken krijgt met overstappen of omreizen, aangepaste dienstregelingen en vervangend vervoer.

Ook andere trajecten zullen drukker zijn dan normaal, zoals Haarlem-Amsterdam Sloterdijk, Leiden Centraal-Schiphol Airport en Den Haag Centraal – Rotterdam Centraal.

Hoe kan ik anders reizen?

Reis je normaal tussen Den Haag Centraal en Amsterdam Centraal? Dan wordt geadviseerd om via Utrecht Centraal te reizen. Voor het traject Rotterdam Centraal – Schiphol – Amsterdam Centraal wordt de Intercity Direct aangeraden. En voor de rit Leiden Centraal – Amsterdam Centraal wordt een omweg via Haarlem geadviseerd.

Moet je toch echt gebruik maken van deze trajecten? Probeer dan om de ochtend- en avondspits te vermijden. Er wordt zoveel drukte verwacht dat de kans groot is dat er geen zitplaatsen zijn of dat je zelfs niet mee kunt met de trein die je had willen pakken. Vooral op het traject Leiden Centraal – Schiphol wordt tijdens de spits een extra reistijd van een uur verwacht.

Wanneer mogelijk, probeer dan een hele andere vorm van vervoer te pakken. Zo is de bus een goede optie, of wellicht kun je wel carpoolen met een collega of vriend(in). Of wat dacht je van een vorm van deelvervoer, voor de kortere stukken?

Wil je meer informatie over de exacte werkzaamheden en wanneer er treinen rijden? Check dan de website van de NS.

 

Ways2go is een intitiatief van: