Winnaar ontvangt Dumoco prijs: een prijzenpakket te besteden bij een aantal lokale ondernemers

Wethouder Timm van gemeente Krimpen aan den IJssel heeft op zaterdag 9 april een prijzenpakket t.w.v. €200,- overhandigd aan de familie Prins. Het gezin doet mee met de Dumoco+ app waarbij mensen punten kunnen verdienen als zij buiten de spits reizen, de fiets gebruiken, de e-bike, deelvervoer of thuiswerken. Om ander reisgedrag te stimuleren wordt er maandelijks een loterijtrekking georganiseerd. De prijs van april omvat een aantal waardebonnen te besteden bij een aantal lokale ondernemers. Dit zijn Eetcafé de Crimpenaar, Bike Totaal Krimpen, Restaurant Pannenkoe en bij Bowling- en Partycentrum Krimpenhof.

Mobiliteitsfestival bij Gezondheidscentrum Krimpen

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het mobiliteitsfestival georganiseerd door Ways2go in samenwerking met Gezondheidscentrum Krimpen. De dag stond in het teken van mobiliteit: zo was er een parcours voor kinderen en waren er voor de volwassenen verschillende probeeracties, zoals de e-bikes van Bike Totaal Krimpen. Bij de stand van Ways2go kregen bezoekers meer informatie over de diverse fietsregelingen die in het gebied beschikbaar zijn, zoals het uitprobeeraanbod e-bike en de kortingsregeling voor de aanschaf van een nieuwe tweewieler. Daarnaast konden bezoekers kennismaken met de Dumoco app, die in Krimpen aan den IJssel en omgeving al meer dan 600 gebruikers heeft. Nieuwe gebruikers konden bij registratie ter plekke kans maken op een waardebon van €20,- voor Bike Totaal Krimpen. Een bezoek aan het festival leverde bestaande gebruikers van de app tevens een leuke bonus van 1000 punten op door de QR-code bij de stand te scannen.

April in teken van vitaliteit

Niet alleen tijdens de open dag bij het gezondheidscentrum besteden Ways2go en Dumoco aandacht aan beweging en gezondheid. De hele maand april 2022 staat in de Dumoco app namelijk in het teken van vitaliteit. Zo kunnen gebruikers elke week extra punten verdienen door uitdagingen te voltooien, zoals het behalen van een minimaal aantal wandel- of fietskilometers. Ook worden er wekelijks allerlei leuke weetjes en tips gedeeld over bijvoorbeeld leuke wandelroutes in de regio. De actie is bedoeld om actief reisgedrag in de buitenlucht te stimuleren, passend bij het seizoen en het uitnodigende lenteweer. Meer informatie over deze 'maand van de vitaliteit' is te vinden in de app.

Verleiden tot alternatieve mobiliteitskeuzes

Ways2go (publiekscampagne van Zuid-Holland Bereikbaar) en Dumoco zijn een samenwerking aangegaan om de doorstroming op de drukke Algeracorridor te verbeteren en naar aanleiding van de verwachte hinder door de werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel. De app is bedoeld voor iedereen in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard die regelmatig in het gebied rondom de Algerabrug reist. Met de app worden inwoners en forensen op een positieve manier verleid om alternatieve mobiliteitsopties te kiezen. Zo kan men bijvoorbeeld punten verdienen door buiten de spits te reizen en gebruik te maken van de (elektrische) fiets, deelvervoer of openbaar vervoer. De punten zijn vervolgens in te wisselen voor leuke beloningen. Ook kunnen gebruikers hun punten doneren aan een goede doel naar keuze. Sinds de start van het project hebben meer dan 600 deelnemers zich geregistreerd. Het project loopt tot en met juni 2022. Meer informatie is te vinden op de actiepagina op Ways2go.