Winnaars Fiets Naar Je Werk Dag Fotoactie 2023

Op 25 mei was het Fiets Naar Je Werk Dag. Op deze dag waren er verschillende acties om medewerkers op de fiets naar het werk te stimuleren. Ways2go deed een oproep om te gaan fietsen en om daarvan een leuke foto te delen. Dat viel in de smaak. We kregen ruim 100 inzendingen! De leukste, grappigste, mooiste, of meest bijzondere foto hebben we uitgekozen en deze fietsers wonnen een prijs.

Winnaar #1

Het kan vriezen of dooien…

Maar Peter Eigeman fietst naar zijn werk. Eigeman is leraar op de Da Costa School (aan de Roseknoop). Hij woont op het Noordereiland en komt door weer en wind op de (gewone) fiets naar school. Welk weer het ook is, hij is altijd op de fiets en dat deed hij ook op donderdag 25 mei: de Fiets naar je werkdag. Ways2go deed toen een oproep om te gaan fietsen en om daarvan een leuke foto te delen. Dat viel in de smaak. We kregen ruim 100 inzendingen! Peter Eigeman deed ook mee. Onderweg maakte hij een prachtige foto van de Hefbrug. Daarmee werd hij een van de 5 winnaars. Dat leverde hem een taart en een bioscoopbon op.

Winnaar #2

Fit door te fietsen

Aane Vonk reist meerdere keren per week met zijn speed pedelec van Brielle naar Rotterdam. Een afstand van ruim 35 kilometer. Aane: “Het fietsen houdt mij fit. Ik doe over die afstand iets langer dan een uur. Daardoor ben ik sowieso sneller dan met het ov en meestal ook sneller dan met de auto. Dus ik pak altijd de fiets! Alleen bij 5 graden of minder kies ik voor ander vervoer.” Aane kreeg een lekkere taart om te delen met collega’s en/of familie en een cadeaubon om zelf te besteden.

Winnaar #3


Fietsen is een way of life 
Antwan fietst iedere dag naar zijn werk. Van Den Haag naar Schiedam op z’n mountainbike. Dat is niet alles, hij haalt geregeld de 100 kilometer per dag.
Hij noemt het zelf een ‘way of life.’ Weer of geen weer, alles heeft z’n charme en er bestaat geen slecht weer. Antwan fietst de hele regio Rotterdam door voor stagebezoeken en ook een ritje naar Zeist voor een studiedag. Voor zijn mooie inzending voor Fiets naar je Werk Dag ontving hij als prijs een taart en een bol.com bon!

Winnaar #4

Bijna altijd door weer en wind

Daisy en Monique hebben minimaal twee keer per week een Fiets Naar Je Werk Dag. Op maandag en woensdag stappen ze samen op de fiets om van Leiden naar Alphen aan den Rijn te fietsen. Ze proberen het hele jaar door naar MBO Rijnland te fietsen, alleen soms laat het weer het niet toe. Veiligheid is ook belangrijk. Helaas was Monique er vandaag niet bij, maar Daisy deelt de taart met haar collega’s. Veel plezier met de cadeaubon!

Winnaar #5

IJs en taart voor fietser

Rinse springt geregeld op de racefiets voor een ritje Hillegom – Den Haag. Hij fietst zo’n anderhalf tot twee uur naar zijn werk. Maar hij doet soms wat rustiger aan. Als het warm is maakt hij een pitstop in Katwijk voor een ijsje om even af te koelen. En hij fietst de ene dag heen, gaat terug met het ov, en de andere dag start hij met het ov en fietst dan weer naar huis. Geniet van de Ways2go taart!

Voor Rinse is het vaak fiets naar je werk dag, daarom stuurde hij ook zijn foto in om mee te doen aan de actie. Fiets jij al naar je werk?