Winter? Met deze tips kan je lekker doorfietsen.

De winter heeft zich al een paar keer goed gemeld. Betekent dit dat de fiets dan weer in de schuur gaat tot het voorjaar? Natuurlijk niet! Samen met Van Kortenhof Fietsen delen we een aantal tips om goed voorbereid de weg op te gaan tijdens de wintermaanden. Zodat je gewoon lekker kan blijven doorfietsen.

Remmen
Veiligheid staat voorop: zomer én winter. Als het heel koud is dan kunnen je rem- en/of versnellingskabels bevriezen. Het beste is om je fiets binnen te stallen, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Je kan wel zorgen dat je fiets voor de winter in optima conditie is. Laat hem checken door de fietsenmaker. Of als je een beetje handig bent, doe je dat zelf. Behandel je remmen met wat olie zodat ze minder snel bevriezen. Zo kom je tijdens de kou niet voor verrassingen te staan.

Zichtbaar
Misschien een open deur, maar goed zichtbaar zijn in het verkeer is juist tijdens de donkere wintermaanden extra belangrijk. Niet voor niets is er de campagne AAN.

Zet je fietsverlichting aan, ook overdag bij donder weer. En denk ook aan reflecterende fietstassen of kleding. Tegenwoordig zijn er allemaal mooie jassen verkrijgbaar en die zijn helemaal niet suf maar wel veilig. Met goede regenkleding ben je niet alleen beschermd tegen het weer maar ben je extra zichtbaar. Nu het ook op de fietspaden steeds drukker wordt, val je met felle fietslampen en kleding goed op.

Goede grip
In de herfst en winter is het wegdek natter en heb je sneller last van bladeren op de weg. Zorg ervoor dat er een goed profiel op je banden zit voor net even wat meer grip. Mensen die veel fietsen laten in de winter net als bij een auto winterbanden plaatsen of kiezen voor 4-seizoensbanden. Daar heb je in de bochten net even wat meer grip mee. Zorg ook voor harde banden. Zachte banden slijten sneller en hebben effect op de actieradius van fietsen met trapondersteuning.


Binnen opladen
Heb je een elektrische fiets? Laad dan de accu van je fiets binnen op. De kou heeft effect op de actieradius van je fiets. Natuurlijk zijn er nog meer tips om de winter door te fietsen. Wat is jou tip?

Deel jouw tip via info@ways2go.nl en maak kans op verwarmde handschoenen!