BAR gemeenten

De BAR-gemeenten is een samenwerking tussen de gemeenten: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Samen hebben de gemeenten 117.000 inwoners.

Barendrecht

De snelwegen rondom Barendrecht zijn de A15 en de A29. In Barendrecht kun je gebruik maken van buslijnen 184, 84 of 283 en tramlijn 25. Kijk voor gedetailleerde informatie op www.ret.nl. Daarnaast heeft Barendrecht ook een treinstation. Met de fiets kun je gemakkelijk naar de aangrenzende gemeenten fietsen en ben je zo in Rotterdam Zuid.

Albrandswaard

Albrandswaard bestaat uit de gemeenten Rhoon, Poortugaal en Portland. Albrandswaard grenst aan Barendrecht en Hoogvliet. De A15 is de snelweg die langs Albrandswaard ligt. In Albrandswaard rijdt buurtbus lijn 602, 79 en zijn er twee metrostations (Poortugaal en Rhoon). Kijk voor gedetailleerde informatie op www.ret.nl. Met de fiets kun je gemakkelijk naar de aangrenzende gemeenten fietsen en zit je in korte tijd in Rotterdam.

Ridderkerk

Ridderkerk heeft een druk verkeerspunt, knooppunt Ridderkerk, waar de A15 en de A16 liggen. Ook ligt er de kortste snelweg van Nederland, de A38 (1,5 km). Vanuit Ridderkerk kun je gebruik maken van de bus en de Waterbus. Bij P+R De Schans is een snelle waterbus-lijn en een voet- en fietsveer waarmee je naar Dordrecht of Rotterdam kunt varen. Daarnaast rijden er meer dan 10 bussen van Qbuzz (R-NET) en de RET. Kijk voor gedetailleerde informatie op ret.nl of qbuzz.nl. Op de fiets kun je makkelijk naar Rotterdam of naar de gemeenten in de Drechtsteden fietsen.

Bekijk acties in de BAR gemeenten

Ways2go is een intitiatief van: