Lansingerland

Lansingerland is in 2007 ontstaan toen Berkel, Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek zijn gefuseerd. Inmiddels telt de gemeente meer dan 61.000 inwoners en grenst aan Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Pijnacker-Nootdorp, Zuidplas, Schiedam en Rotterdam. Lansingerland bevindt zich aan de A12.

 

Het ov in Lansingerland wordt verzorgd door de RET en in Berkel en Rodenrijs bevinden zich metrostations Berkel Westpolder en Rodenrijs. Daarnaast loopt de ZoRo-bus verbinding tussen Berkel, Rodenrijs en Bergschenhoek. Daardoor is er een snelle verbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam.

Aan de noordrand van Lansingerland ligt treinstation Lansingerland-Zoetermeer. Dit station biedt aansluiting op de wijk Oosterheem van Zoetermeer. De naam van het station is afgeleid van Lansingerland en Zoetermeer, omdat het station op de grens van deze twee gemeenten ligt. Het station is onderdeel van het project Stedenbaan, een metro-achtige verbinding van stoptreinen in de Randstad. Kijk voor meer informatie op www.ret.nl.

Bekijk acties in Lansingerland

Ways2go is een intitiatief van: