Drechtsteden en omgeving

De Drechtsteden en haar omgeving staan bekend om de recreatieve aantrekkingskracht, denk maar aan de Biesbosch en de molens in Kinderdijk en de aantrekkelijke steden zoals Dordrecht en Gorinchem. Dit alles wordt niet alleen door het water verbonden maar ook door drukke wegen zoals de A15 en de A16. En zoals je misschien al weet, heeft infrastructuur regelmatig onderhoud nodig.

De komende tijd wordt er gewerkt aan de wegen in de omgeving.

  • De Heinenoordtunnel wordt gerenoveerd (2023-2024)
  • De Drechttunnel gaat in onderhoud
  • De Van Brienenoordbrug, staat gepland vanaf 2026

Daarnaast wordt er continu gewerkt aan de bereikbaarheid van de A15 en hebben we ook te maken met 25.000 woningen die er in het gebied worden bijgebouwd. En elke bouwopgave brengt heel veel bouwverkeer met zich mee. Een behoorlijke opgave.

Openbaar vervoer

Binnen de Drechtsteden kun je op verschillende manieren gebruik maken van het openbaar vervoer. Er zijn verschillende haltes van de Waterbus. In Dordrecht rijdt de trein en er zijn verschillende sneldiensten tussen Rotterdam en Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.ns.nl, www.qbuzz.nl, www.waterbus.nl.

Alternatieven
Op Ways2go houden we je op de hoogte van de alternatieven die jij kunt proberen tijdens de drukte op de weg. Kijk onder het kopje acties of er acties tussen zitten die voor jou geschikt zijn. Heel veel mensen wonen relatief dichtbij hun werk en dan is het fijn om op de fiets te gaan. Met name de e-bike of de supersnelle speedpedelec wordt steeds populairder. Ways2go heeft dan ook heel veel informatie over fietsen voor medewerksters en werkgevers. Kijk bij Actueel en tag fiets.

Bekijk acties in de omgeving

Ways2go_voor_de_thuiswerkers_actie

Waar werk jij?

Hoe scoort jouw werkgever op hybride werken?

Wat is jouw fietsverhaal?

Deel jouw fietsverhaal met ons