Haaglanden

Nader je Den Haag dan vallen direct de grote gebouwen van de ministeries in het oog. Maar ook grote bedrijven zijn hier gevestigd. Opvallend is dat het gebied Haaglanden met Westland zich over de gehele lengte uitstrekt langs de Noordzeekust waardoor een ringweg ontbreekt. Dat betekent extra drukte op de wegen stad in en een kopstation zoals Den Haag Centraal Station.

Het gebied Haaglanden kent de wegen: de A4, A12, A13, N14, N44 en N211. In het Westland is de A4, A20, N222 (ook wel bekend als de Bloemenroute/Veilingroute) bekend.

Openbaar vervoer

In Haaglanden wordt het openbaar vervoer verzorgd door verschillende vervoerders: NS, HTM, EBS en Arriva. 

Fiets en scooter
Hoewel de afstanden in het gebied behoorlijk kunnen zijn, geldt dat natuurlijk niet voor iedereen. Meer dan de helft van de autoritten in het woon-werkverkeer is korter dan 7,5 kilometer. En een groot deel van alle werknemers woont binnen 15 kilometer van het werk. De fiets en e-bike zijn ideale vervoermiddelen voor deze korte reisafstanden. En voor de langere afstanden? Dan is een e-bike, maar zeker ook een speed pedelec of een elektrische scooter ideaal! En dat geldt natuurlijk ook in Haaglanden. In de stedelijke gebieden is er ook (zeker bij de vele stations) ook deelvervoer te huur.

In dit gebied zijn er ook een aantal grote fietsroutes die het afleggen van wat langere afstanden comfortabel maken. Zo kun je gebruik maken van de snelfietsroutes tussen Den Haag en Leiden: de Velostrada
Of de Via44 of de Midden Nederland Route. Vanuit het Westland en Haaglanden kun je fietsen over de LF1 Noordzeeroute  en de LF Kustroute. 

Alternatieven
Op Ways2go houden we je op de hoogte van de alternatieven die jij kunt proberen tijdens de drukte op de weg. Kijk onder het kopje acties of er acties tussen zitten die voor jou geschikt zijn. Heel veel mensen wonen relatief dichtbij hun werk en dan is het fijn om op de fiets te gaan. Met name de e-bike of de supersnelle speedpedelec wordt steeds populairder. Ways2go heeft dan ook heel veel informatie over fietsen voor medewerksters en werkgevers. Kijk bij Actueel een tag fiets.

Voor werkgevers bieden we maatwerkadviezen. Neem contact op met de mobiliteitsmakelaar en kijk ook op de pagina werkgevers.

 

 

Bekijk acties en informatie Haaglanden

Verslag bijeenkomst (logistieke) ondernemers

Bijeenkomst over bereikbaarheid, hinder en oplossingen 28 juni 2023, Den Haag
Ways2go_voor_de_thuiswerkers_actie

Waar werk jij?

Hoe scoort jouw werkgever op hybride werken?

Wat is jouw fietsverhaal?

Deel jouw fietsverhaal met ons