Midden Holland en Rijnland

Midden Holland en Rijnland is een heel divers gebied. Er zijn veel gemeenten en veel wegen, waaronder de A4, A12, A20, de N44 , N11. Er is veel bedrijvigheid zoals in de agrarische sector, de tuinbouw, bosbouw en de logistiek. En het gebied kenmerkt zich door veel natuurschoon. Hier ligt een groot deel van het Groene Hart: een relatief dunbevolkt veenweidegebied dat in 2004 is aangewezen als Nationaal landschap.

Openbaar vervoer
In Midden Holland en Rijnland wordt het openbaar vervoer verzorgd door verschillende vervoerders: NS,  EBS, Arriva en door Syntus

Fietsen
Fietsers halen hun hart op in dit gebied. Denk aan de Midden Nederland route (van Den Haag naar Enschede) die dwars door dit gebied loopt.

Tussen Den Haag en Leiden twee comfortabele snelfietsroutes: de Velostrada en de Via44.

Ook de bloemige fietsroutes mogen niet worden vergeten. De Keukenhof Route (35 kilometer), Bloemenroute (39 kilometer) en de Tulpenroute (15 kilometer). Ze zijn alledrie natuurlijk het mooiste om te fietsen in de lente en zomer.

In en rondom Krimpen aan den IJssel vind je allerlei fietsroutes, waaronder:

Populaire fietsroutes in de Krimpenerwaard zijn:

  • Koekaasroute: De route is zo’n 50 kilometer lang, maar is ook in te korten tot 26 en 33 kilometer. Je fietst door de prachtige natuur van de Krimpenerwaard.
  • Vakmanschaps Meesterschapsroute: In 40 kilometer passeer je Schoonhoven, Gouda en de Krimpenerwaard, aan de hand van de beoefende ambachten uit de omgeving.
  • Fietspad F441.2: De aanleg van dit fietspad begint in juli 2021 en is naar verwachting eind 2021 klaar. Het fietspad wordt aangelegd tussen de Benedenkerkseweg en de Beijerscheweg in de gemeente Krimpenerwaard.

Rondom Nieuwkoop  sta je al snel in de natuur. Fietsroutes in de omgeving:

  • Zevenhovenroute: Een fietsroute van ongeveer 30 kilometer, die start aan de Julianalaan.
  • Jaagpadroute: Deze route is ruim 50 kilometer lang en je fietst over jaagpaden uit de 16e en 17e eeuw.
  • Coperoute: Een leuke route van zo’n 24 kilometer die zowel gefietst als geskatet kan worden!
  • Ooievaarsroute: Met deze route van net geen 40 kilometer kan in de zomer gebruik gemaakt worden van het fietsveer, van Noorden naar Hollandsekade.

 

 

Bekijk acties in Midden Holland en Rijnland

Ways2go_voor_de_thuiswerkers_actie

Waar werk jij?

Hoe scoort jouw werkgever op hybride werken?

Wat is jouw fietsverhaal?

Deel jouw fietsverhaal