Gouden tips om Fossielvrij reizen.

Van 31 oktober tot en met 4 november is er een landelijke Zo Werkt Het actie rondom Fossielvrij reizen.

Met fossielvrij reizen wordt bedoeld dat je dat vervoermiddel kiest dat geen CO2 uitstoot. Denk aan thuiswerken, fietsen, de e-bike, gebruik van de speed pedelec, de elektrische scooter, wandelen of met het openbaar gaan zoals de bus, tram, metro, Randstadrail en de trein. We geven je 8 gouden tips!

Tijdens de Fossielvrije Week roepen we alle werkgevers op om naar het werk of in de vrije tijd zoveel mogelijk fossielvrij te reizen. Alle beetjes maken samen een groot verschil. Doe jij ook mee? Laat het ons weten of kijk op de website van Zo werkt het.

Fossielvrij reizen lijkt misschien wat lastig, maar we kunnen je op allerlei mogelijke manieren daarbij helpen. Hieronder de 8 gouden tips!

  1. Ter voorbereiding op de fossielvrije week organiseren we op vrijdag 14 oktober een webinar voor werkgevers. Onderwerp van het gesprek is het fossielvrij reizen met de privéauto door medewerkers en de rol van de werkgever daarbij. In een uur praten we je bij en geven we tips en tricks. Meld je aan.
  2. Meten is weten. Wil je aan de slag met fossielvrij reizen maar weet je niet zo goed waar te starten? Begin bij het begin! Met een mobiliteitsscan krijg je inzicht hoe je medewerkers nu al reizen? Dat geeft een goed beeld van wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn.
  3. Wil je meer inzetten op openbaar vervoer? We hebben een aantal acties waarbij jouw medewerkers gratis het openbaar vervoer kunnen uitproberen. Zij krijgen dan een ov-chipkaart met tegoed erop en een reisadvies. Als werkgever hoef je alleen de actie bekend te maken bij de medewerkers. Let op: de uiterste aanmeldingstermijn is 31 oktober 2022. Kijk op de actiepagina of jouw medewerkers in aanmerking komen. Of neem contact met ons op.
  4. Voor medewerkers woonachtig in of rondom de Drechtsteden is er een kortingsregeling voor tweewielers: fiets , e-bike, elektrische scooter.
  5. Een echte fossielvrije reis is natuurlijk een reis die niet wordt gemaakt. Thuiswerken bijvoorbeeld. We hebben daarover heel veel tips voor u.
  6. Bedrijven die gevestigd zijn in Rotterdam en omgeving worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit. Als bedrijf ga je dan aan de slag om de CO2 uitstoot van het woonwerk-verkeer en het zakelijk verkeer te reduceren. Daarbij krijg je hulp van de mobiliteitsmakelaars en word je geïnspireerd door de andere partners binnen de community. Kijk op de website of neem contact op met Cees Vingerling.
  7. Ook in de regio Drechtsteden zit een grote community van bedrijven die aan de slag zijn met de duurzame bereikbaarheid van hun regio: Samen Bereikbaar. Neem contact op met Anna Schouten.
  8. Heb je vragen over fossielvrij reizen? Wil je eens met een mobiliteitsmakelaar van gedachten wisselen over de mogelijkheden die er zijn en maatwerk advies ontvangen? Neem dan contact met ons. Ook de logistiek makelaars staan voor klaar om het gesprek aan te gaan. Die gesprekken zijn kosteloos maar leveren wel een schat aan informatie en inspiratie op.