Altijd op de fiets naar Rotterdam

De komende jaren vinden er veel wegwerkzaamheden plaats. Dat brengt omleidingen en vertragingen met zich mee. Bijvoorbeeld op de Roseknoop. Hoe gaan reizigers hier mee om?

Kimberley fietst iedere dag 22 kilometer naar haar werk in Rotterdam en 22 kilometer terug naar huis. Onderweg komt ze van alles tegen, mooie zonsop – en ondergangen, kinderen die voor het eerst fietsen, mooie natuur en dezelfde mensen!

“Al 4 jaar lang, fiets ik iedere dag op een speed pedelec van Maasdam naar Rotterdam. Het weer maakt niet uit, regen, storm, hittegolf, iedere dag stap ik op m’n fiets. Met de auto is het door alle files en afsluitingen zo’n 1,5 uur , op de fiets is het maar 35 minuten. Dat scheelt veel tijd! Het is heerlijk om even je hoofd leeg te maken na een werkdag.”

“Iedere dag fiets ik over de Roseknoop en door de Heinenoordtunnel. Er gebeurt veel op mijn route de laatste tijd. Binnenkort gaat ook de Heinenoord dicht, gelukkig niet voor fietsers. Toch lukt het altijd wel om op tijd, soms met een omweg, op de plek te komen waar ik moet zijn. Bij de Roseknoop volg ik heel makkelijk de borden de goede kant op. Soms fiets ik ook naar Den Haag of Zoetermeer als ik daar moet zijn voor werk. Dat scheelt ook nog eens parkeerkosten!”

“Als je iedere dag dezelfde route fietst, rond dezelfde tijd, kom je vaak ook dezelfde mensen tegen. Je bouwt een soort band op door elkaar even aan te kijken. Hierdoor mis je mensen ook als ze er een dagje niet zijn, best opvallend eigenlijk.
Onderweg maak je van alles mee, soms heftige dingen zoals ongelukken maar ook hele mooie dingen. Ik geniet van fietsen tijdens de zonsop- en ondergang en langs de tulpenvelden. Ik ben een echt ochtendmens en maak graag een praatje met mede forenzen. Het fietspad is bijna een soort levenspad, je komt er alles en iedereen tegen!”