Op avontuur in eigen stad

De komende jaren vinden er veel wegwerkzaamheden plaats. Dat brengt omleidingen en vertragingen met zich mee. Bijvoorbeeld op de Roseknoop. Hoe gaan reizigers hier mee om?

Danny woont dicht bij het Varkenoordseviaduct dat nu is afgesloten. Het Varkenoordseviaduct is vaak het startpunt van zijn hardlooproute, voor zijn werk moet hij de andere kant op. Hij loopt iedere dag naar zijn werk op Hogeschool InHolland. “Alleen als het écht slecht weer is pakt ik wel eens de tram of metro. Alleen duurt dat ongeveer net zo lang als de wandeling zelf.”
Soms moet hij naar andere locaties van InHolland, verspreid over het hele land. Dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk lopend allemaal. Dan is lopen uiteraard geen optie en neemt hij het openbaar vervoer.

“Door de werkzaamheden aan de Roseknoop is het nu niet zo makkelijk om even naar het centrum te gaan maar dat komt wel weer. Als je loopt heb je veel oog voor je omgeving. Er is altijd iets te beleven of ontdekken in de stad. Zoals bijvoorbeeld het Eiland van Brienenoord, daar is ontzettend mooie natuur, letterlijk onder een brug. En er lopen zelfs Schotse Hooglanders!”

“Als ik aan het hardlopen of wandelen ben, gebeurt er van alles onderweg. Het is een ontdekking in je eigen stad. Je kijkt dat op een andere manier naar de stad. Muurschilderingen vallen je op, nieuwe bouwprojecten en ook de natuur. Rotterdam blijft verrassen en er is altijd iets te ontdekken.”